Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Gå av, Lieberman!

Meretz' partilieder Zahava Gal-On. (Foto: Wikipedia)
Meretz' partilieder Zahava Gal-On. (Foto: Wikipedia)
På grunn av tiltalen mot ham, bør utenriksminister og Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman gå av umiddelbart, mener Meretz-leder Zahava Gal-On (bildet). Hun truer med å bringe saken inn for Høyesterett.

Forholdene Avigdor Lieberman er tiltalt for, er mindre alvorlige tilfeller av bedrageri og tillitsbrudd. Statsminister Benjamin Netanyahu gratulerte sin utenriksminister og samarbeidspartner torsdag, siden en rekke mer alvorlige anklager ikke ble tatt med i tiltalen av mangel på bevis.

– Jeg har tro på det israelske rettssystemet og respekterer det. Jeg håper han vil bevise sin uskyld i de siste forholdene som gjenstår, sa Netanyahu.

En rekke diplomater på høyresiden gikk også ut og forsvarte Lieberman samme dag, mens sentrum-venstre har krevd hans hode på et fat. Deriblant Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich.

– Avigdor Lieberman må gå av i dag! De forholdene som han er tiltalt for er ekstremt alvorlige og hans framtreden har satt det israelske demokratiet og nasjonalt lovverk i fare, heter det i en pressemelding fra Yachimovich.

Vil gå til Høyesterett
Partileder i Meretz, Zahava Gal-On, truer med å ta saken til Høyesterett, dersom Lieberman nekter å gå av.

– Lieberman har deltatt i korrupsjon og tillitsbrudd. Dersom ministeren ikke offentliggjør sin umiddelbare avgang, vil jeg selv sende en begjæring til Høyesterett og be dem tvinge ham, sier hun.

Yair Lapid fra Yesh Atid-partiet er enig i fordømmelsene fra sine kolleger på venstresiden.

– Det er umulig for noen som ifølge riksadvokaten har forårsaket befolkningen betydelig skade […] vil fortsette å tjenestegjøre i regjeringen og representere Israel internasjonalt, sier Lapid.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart