Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mange som stemmer på sentrumspartiene, støtter høyresiden i sentrale konfliktspørsmål

Gamlebyen i Øst-Jerusalem, sett fra Oljeberget. (Foto: flickr.com)
Gamlebyen i Øst-Jerusalem, sett fra Oljeberget. (Foto: flickr.com)
To tredeler av Ap- og Yesh Atid-velgerne vil ikke stemme på et parti som vil gå med på å dele Jerusalem i fredssamtaler med palestinerne.

Det er ikke bare partiene på den israelske høyresiden som ønsker å bevare Jerusalem som Israels udelelige hovedstad. En undersøkelse fra Mina Tzemach’s Dahaf-instituttet viser at både Arbeiderpartiets og Yesh Atids velgere tidvis ligger lenger til høyre enn partienes egne programmer i spørsmål når det gjelder konflikten med de arabiske naboene.

80 prosent av Ap-velgere og 62 prosent av Yesh Atids velgere mener det er viktig at en palestinsk stat anerkjenner Israel som en jødisk stat. Henholdsvis 60 og 71 prosent mener at en tilbaketrekning til 1967-grensene og deling av Jerusalem ikke vil lede til fred. 57 og 65 prosent tror også at PA ikke er i stand til å fatte beslutninger som kan føre til en stans i konflikten mellom partene.

67 prosent av de to partienes velgere ville aldri stemt på et parti som vil dele Jerusalem, mens halvparten av alle sentrumsvelgere mener det er galt å gi fra seg Jordan-dalen i forhandlinger med PA.

Tallene fra meningsmålingen er et uttrykk for en politisk konsensus i flere kjernespørsmål mellom sentrum og moderat høyreside i israelsk politikk. Derfor utelukker verken Ap, Yesh Atid eller Hatnua at de kan komme til å bli den av Netanyahus nye regjeringskoalisjon etter valget.https://miff.no/politikk/2012/12/18mangesomstemmerpasentrumspartienestøtterhøyresidenisentralekonfliktspørsmal.htm


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart