– Likud sanker stemmer på byggebråk

Det største regjeringspartiet, Likud, får økt oppslutning blant israelske velgere når nye byggeplaner i Jerusalem blir møtt med internasjonale fordømmelser.

Statsminister Benjamin Netanyahu.
Statsminister Benjamin Netanyahu.

En Likud-kilde sier til Ha’aretz at den internasjonale kritikken er “ren profitt for oss” i forkant av Knesset-valget 22. januar.

– Offentliggjøringen av byggeplanene i E1-området var en straff for den palestinske FN-manøveren, sier kilden. Han lister fire forskjellige måter Likud-partiet ser dette som en fordel:

1. Det får høyresidens velgere til å stemme på Likud.

2. Det fører til at diskusjonene blant folk flest dreier seg om dplomati og nasjonalisme. Da handler valgkampen om det Likud ønsker den skal handle om.

3. Det skaper et tydelig skille mellom høyre- og venstresiden.

4. Det skaper uenighet og stridighet hos rivalene.

– Hva mer kan vi ønske oss, spør kilden seg.

I en meningsmåling fra tidligere i desember sa 53 prosent av israelerne at de trodde nye byggeplaner i E1-området var politisk motivert, som en stemmesanker før valget. 33 prosent trodde det var nasjonal motivasjon bak avgjørelsen.

 

Forrige artikkelNye tall om nordmenns holdning til Israel
Neste artikkelTo palestinere brøt seg inn på IDF-base
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no