– Vi vil fortsette å bygge i Jerusalem

På den offisielle valgkampåpningen for samarbeidslisten Likud/Israel Beiteinu, lovet Benjamin Netanyahu regjeringens fortsatte støtte til byggeprosjekter i Jerusalem og bosetterne på Vestbredden.

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

Statsminister Benjamin Netanyahu var kveldens hovedtaler under valgkampåpningen, sammen med den siktede Israel Beiteinu-sjefen Avigdor Lieberman.

– Med Guds hjelp vil vi fortsette å bo og bygge i Jerusalem, som vil fortsette å bestå udelt under israelsk suverenitet. I løpet av de siste få årene har vi gjort masse for å gi makt til bosetterne og vil fortsette med det, forklarte han under sitt innlegg.

En fersk måling fra Ha’aretz viser at Likud/Israel Beiteinu taper terreng. Både på grunn av hvordan Netanyahu har angrepet sin hovedrival i valgkampen, Naftali Bennett og Bayit Yehudi, og grunnet siktelsen mot tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman. Politiet, som avhørte ham i 40 minutter tirsdag, skal nå også sitte på ny informasjon som kan føre til ytterligere siktelser. Samarbeidslisten vinner sannsynligvis valget 22. januar, men taper trolig stor innflytelse i nasjonalforsamlingen etter stemmene er talt opp.

– Velg meg!
For å dempe på skadene forsøker Likud/Israel Beiteinus valgstrateger å gjøre dette til et valg mellom de store partiene, for å få israelere til å stemme på dem selv av taktiske årsaker.

– Når dere går inn på valgstasjonene bør dere stille dere kun ett spørsmål: Hvem tror dere er den mest passende personen til å bli statsminister og lede Israel de neste fire årene? Hvem tror dere er dyktigst til å kunne takle det iranske spørsmålet og terrortrusselen? Hvem har erfaringen og ansvarligheten som må til for å kunne ta hånd om finanskrisen? Hvem er den beste til å sikre våre barns framtid? Israels innbyggere, ikke kast bort din stemme. Å velge et av de sekteriske partiene er et feilgrep som vil svekke Israel, sa statsministeren under talen.

Blir Lieberman skiftet ut?
Lieberman, som har sagt opp som utenriksminister for å få siktelsene mot ham ut av verden før valget, snakket også om bosetningene og Jerusalem.

– Dette er den grunnleggende forskjellen mellom oss og venstresiden: Vi ønsker å bygge i Jerusalem, mens de ønsker å dele den, hevdet han.

De juridiske problemene Israel Beiteinu-sjefen nå er inne i, skal ha fått Hatnua-leder Tzipi Livni til å presentere seg selv som et alternativ til utenriksministerposten. I to meldinger til Netanyahu har hun bedt om å få treffe ham, for å drøfte et samarbeid etter valget, melder Jerusalem Post. Skal vi tro Times of Israels versjon, har saken allerede kommet seg noe lenger. Begge partier skal nå være på et stadium der de vurderer mulighetene for et slikt framtidig samarbeid.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise