Statsadvokater vurderer utvidet siktelse mot Lieberman

Etter å ha avhørt medlemmer av ansettelseskomiteen til utenriksdepartementet, har politiet overført ny informasjon om Avigdor Lieberman-saken til statsadvokatenes kontor.

Utenriksminister Avigdor Lieberman (f.v.) under et møte med Latvias NATO-ambassadør Māris Riekstiņš. (Foto: Det latviske utenriksdepartementet)
Utenriksminister Avigdor Lieberman (f.v.) under et møte med Latvias NATO-ambassadør Māris Riekstiņš. (Foto: Det latviske utenriksdepartementet)

Det er ventet at statsadvokatenes kontor nå vil utvide siktelsen mot den avtroppede utenriksministeren, som allerede er anklaget for tillitsbrudd. Avigdor Lieberman skal aktivt ha presset på for å få Ze’ev Ben Aryeh ansatt som ambassadør i Latvia, noe han selv benekter.

Ender påtalemyndigheten opp med å utvide siktelsen, vil den trolig også hevde at han har opptrådt moralsk uansvarlig i det offentliges tjeneste. Skulle Lieberman bli anklaget også for dette, vil det bli svært vanskelig for ham å komme tilbake som minister, skriver Yedioth Aharonoth.

Da nyheten lekket ut tidligere denne uken om at politiet hadde funnet nye beviser i saken, avslørte israelske aviser at statsminister Benjamin Netanyahu nå vurderer å gi Tzipi Livni fra Hatnua utenriksministerposten etter valget.

Forrige artikkel– Vi vil fortsette å bygge i Jerusalem
Neste artikkel1 av 5 “mattehoder” forsvinner utenlands
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -