Statsadvokater vurderer utvidet siktelse mot Lieberman

Etter å ha avhørt medlemmer av ansettelseskomiteen til utenriksdepartementet, har politiet overført ny informasjon om Avigdor Lieberman-saken til statsadvokatenes kontor.

Utenriksminister Avigdor Lieberman (f.v.) under et møte med Latvias NATO-ambassadør Māris Riekstiņš. (Foto: Det latviske utenriksdepartementet)
Utenriksminister Avigdor Lieberman (f.v.) under et møte med Latvias NATO-ambassadør Māris Riekstiņš. (Foto: Det latviske utenriksdepartementet)

Det er ventet at statsadvokatenes kontor nå vil utvide siktelsen mot den avtroppede utenriksministeren, som allerede er anklaget for tillitsbrudd. Avigdor Lieberman skal aktivt ha presset på for å få Ze’ev Ben Aryeh ansatt som ambassadør i Latvia, noe han selv benekter.

Ender påtalemyndigheten opp med å utvide siktelsen, vil den trolig også hevde at han har opptrådt moralsk uansvarlig i det offentliges tjeneste. Skulle Lieberman bli anklaget også for dette, vil det bli svært vanskelig for ham å komme tilbake som minister, skriver Yedioth Aharonoth.

Da nyheten lekket ut tidligere denne uken om at politiet hadde funnet nye beviser i saken, avslørte israelske aviser at statsminister Benjamin Netanyahu nå vurderer å gi Tzipi Livni fra Hatnua utenriksministerposten etter valget.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise