Yachimovich forbereder seg på opposisjonstilværelse

Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich sier hun vil lede opposisjonen i Knesset dersom hun ikke blir Israels nye statsminister etter valget. Dermed avviser hun å være juniorpartner i en ny Netanyahu-regjering.

Ap-leder Shelly Yachimovich. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Ap-leder Shelly Yachimovich. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)

I flere måneder har Shelly Yachimovich nektet å svare på et spørsmål fra pressen: Vil Arbeiderpartiet gå inn i regjering med Likud og Israel Beiteinu etter valget, dersom muligheten byr seg?

Torsdag lettet hun imidlertid på sløret, da hun holdt en pressekonferanse etter et møte med Knesset-gruppen til partiet. Kun dersom Yachimoch selv blir statsminister, er det aktuelt for sosialdemokratene å sitte i regjering.

– Jeg ønsker å bli statsminister. Men dersom jeg ikke blir det, vil jeg lede opposisjonen, sa hun til de frammøtte journalistene i Jerusalem.

Likud “tvinger fram” Ap-nei
I samtaler med reporterne etter pressekonferansen forklarte Yachimovich at Arbeiderpartiet har følt seg tvunget til å ta denne beslutningen, på grunn av måten de mener Likud har beveget seg mot høyre i denne valgkampen.

– [Statsminister og Likud-leder Benjamin] Netanyahu planlegger et sosialpolitisk og økonomipolitisk helvete [etter valget]. Denne radikaliseringen er tydelig på alle områder. Vi ser en økonomisk jungel og en dyp forrakt for israelsk lov. Jeg kan ikke forestille meg hva som skjer med israelsk lovgivning dersom Netanyahu blir gjenvalgt, sier hun.

Ny valgstrategi
Måten Likuds og Israel Beiteinus samarbeidsliste har rast på målingene de siste ukene til fordel for Bayit Yehudi, har fått dem til å endre valgkampstrategien, mener Jerusalem Post. Fra nå av vil de advare velgerne om at de fort kan tape valget, dersom nedgangen fortsetter fram mot 22. januar.

Forrige artikkelSaudi-Arabia arresterte mer enn 40 personer fordi de deltok i juleselskap
Neste artikkel– PA-tortur svært utbredt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no