Heller ikke Yesh Atid vil samarbeide mot høyre

Onsdag meldte Ap at de ikke ønsker å sitte i regjering med Likud og Israel Beiteinu. Torsdag var det Yesh Atids partileder Yair Lapid (bildet) sin tur til å uttrykke skepsis mot regjeringssamarbeid med høyresiden.

Yair Lapid
Yair Lapid

Men avvisningen fra Lapid er noe mildere enn fra Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich. Mens hun avviste å sitte i regjering dersom ikke hun blir statsminister, er Yesh Atids største frykt å bli et “femtehjul” på vognen til en høyreorientert regjering.

Dermed er det bare Tzipi Livnis og Hatnua blant partiene i sentrum og på venstresiden, som ikke har avvist å sitte i koalisjon etter valget utelukkende med regjeringspartnere på høyresiden.

– Til alle som har spurt: Vi vil ikke være et femtehjul i en regjering som består av Shas og ekstreme høyrepartier. Men kanksje kan vi forme en annerledes regjering: en moderat, sentrumsorientert regjering som kan innføre lover som sikrer lik fordeling av den militære byrden, uten å overføre milliarder av kroner til jødiske bibelskoler og ulovlige bosetningsblokker. En regjering som vil bry seg om utdanning, boligmarkedet og den israelske middelklassen, skrev Lapid i en Facebook-melding.

Kommentaren kan tolkes som et ønske om å lokke Likud og Israel Beiteinu til å samarbeide mot sentrum, i stedet for å søke koalisjonspartnere som er sterkt religiøse eller ligger lengre til høyre enn Likud.

Likud stabiliserer seg
Likud og Israel Beiteinu har innledet en svertekampanje mot valglisten til Bayit Yehudi i stedet for å fokusere på partileder Naftali Bennett, i et forsøk på å vinne tilbake Knesset-representanter som de har “tapt” de siste ukene. Kampanjen er i det minste delvis vellykket. Ifølge en fersk meningsmåling fra Israel Hayom har nedgangen stanset for samarbeidslisten, mens Bayit Yehudis framgang ser ut til å gi seg.

I undersøkelsen får Likud/Israel Beiteinu 34 mandater, mens Bennetts parti ender opp med 14 denne uken. Arbeiderpartiet er fortsatt nest størst med 16 representanter.

Resultatene fra meningsmålingen til Israel Hayom:
Likud/Israel Beiteinu – 34 mandater
Arbeiderpartiet – 16 mandater
Bayit Yehudi – 14 mandater
Shas – 11 mandater
Yesh Atid – 11 mandater
Hatnua – 10 mandater
United Torah Judaism – 5 mandater
United Arab List – 4 mandater
Meretz – 4 mandater
Hadash – 4 mandater
Balad – 3 mandater
Kadima – 2 mandater
Am Shalem – 2 mandater

 

 

Test

<iframe src=”http://www.drage-design.no/kunder/miff/3d_dobbeltspill/?t=bok” width=”890″ height=”524″ scrolling=”no” frameborder=”0″> </iframe>

Forrige artikkelNår jødehatet kommer fra toppen
Neste artikkelIsrael er blitt et bedre land til tross for terror og rask befolkningsøkning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no