Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu med tøft sentrumsfrieri

Grunnet et mislykket mediespill fra Tzipi Livnis side, står Benjamin Netanyahu sterkere i en forhandlingsposisjon med sentrumspartiene etter valget. (Foto: GPO)
Grunnet et mislykket mediespill fra Tzipi Livnis side, står Benjamin Netanyahu sterkere i en forhandlingsposisjon med sentrumspartiene etter valget. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker seg en "bred koalisjon" etter valget, men hevder sentrum-venstre ikke er interessert i et slikt samarbeid.

Samtalene søndag og mandag mellom de tre tyngste partilederne fra sentrum-venstre, Tzipi Livni (Hatnua), Yair Lapid (Yesh Atid) og Shelly Yachimoich (Arbeiderpartiet), endte opp uten resultater. Førstnevnte arrangerte møtene og ønsket å forme en blokk som kan utfordre Likud og Benjamin Netanyahus sterke stilling i israelsk politikk og ta fra ham statsministerstolen.

Men mandag kveld hevdet Yachimovich at Hatnua-sjef Tzipi Livni aldri var ærlig om hva disse møtene egentlig handlet om. Hun hevder at politikeren har ført det israelske folk bak lyset.

– I motsetning til det vi ble enige om før og etter møtet, valgte Livni å presentere en falsk versjon av hva som skjedde under samlingen. Vi møttes ut av gjensidig respekt, selv om vi har mange ideologiske ulikheter. Men vi var sjokkerte over å høre at vi ikke var annet enn brikker i et kalkulert mediespill som ikke inneholdt et snev av sannhet. Det har blitt klart for oss at invitasjonen om å møtes var et spill fra Livnis side, som er desperat etter fallet på de siste målingene. Det har skjedd på velgernes bekostning, som håper på virkelig endring, påstår Arbeiderparti-sjefen, som får støtte fra Yair Lapid.

Politisk seier for Likud/ Israel Beiteinu
Den politiske riften hos sentrum-venstre kan være i ferd med å bli større enn den som er mellom sentrum og høyresiden. Det er en mulighet som statsminister Benjamin Netanyahu grep med begge hender i et fjernsynsintervju med Kanal 2 samme kveld. Likud-lederen kritiserte møtet mellom de tre partilederne og åpnet for et regjeringssamarbeid også med sentrum.

– Vi er forberedt på å forme en bred koalisjon, men de har [gjennom dette møtet] avvist dette, mener han.

Likevel vet Netanyahu godt at verken Hatnua eller Yesh Atid avviser et regjeringssamarbeid under hans ledelse. Men nå som riften i opposisjonen har blitt enda tydeligere, blir det enklere for ham å stille strengere politiske krav til de som ønsker å spise ved «Kong Bibis» bord etter valget.

– De som ønsker å samarbeide med oss må selvsagt gå med på å gå i den diplomatiske og økonomiske retning som jeg mener er ansvarlig og som har bevist sin styrke, sa statsministeren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart