Meretz vokser, Hatnua faller

Ut fra gjennomsnittet av fredagens tre meningsmålinger, går Meretz og Likud/Israel Beiteinu fram, mens Tzipi Livnis parti Hatnua går tilbake.

MIFF har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger.
MIFF har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger.

Miff.no har regnet ut gjennomsnittet av dagens tre målinger, for å gjøre det enklere å se tydelige tendenser fra målingene de siste par ukene. Avisene som står bak er Jerusalem Post, Yedioth Aharonoth og Ma’ariv. Vi understreker at alle gjennomsnittstallene våre er rundet av til nærmeste hele tall.

I alle de tre målingene holder forholdet mellom blokkene seg stabilt, sentrum mister makt og venstresiden går noe fram. Likud/Israel Beiteinu, som de siste par ukene har slitt med en dårlig oppslutning som tilsvarer 31-34 mandater, kan registrere noe framgang. Likuds utfordrer til høyre, Bayit Yehudi har en svak nedgang i en av målingene.

Sentrum minsker
Ikke uventet faller Tzipi Livnis parti Hatnua ganske dramatisk i et par av målingene. Etter hennes politiske krumspring tidligere denne uken har velgerne straffet henne. De siste ukene har partiet til den tidligere israelske utenriksministeren fått en jevn oppslutning på rundt 10-12 mandater. Hadde det vært valg i dag ville trolig bare 9 Hatnua-representanter fått plass i nasjonalforsamlingen, ut fra vår utregning.

Med i dragsuget tar hun med seg sine sentrumskolleger i Yesh Atid, som har ligget jevnt med Livni på målingene. På Ma’arivs måling er partiet nede i 8 Knesset-seter. Mange av disse velgerne kan ha gått over til Kadima. De har ligget på den nedre siden av sperregrensen de siste ukene, men ser nå ut til å kunne sikre seg minst et par mandater.

Venstresiden går fram
Også venstresiden har økt sin tilslutning. Arbeiderpartiet går fram med ett mandat på to av målingene og tilbake med ett på den siste. Meretz har ligget jevnt på fire mandater i lang tid, men kryper opp til et gjennomsnitt på 5.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise