Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lover å ikke øke skattene

Statsminister og Likud-sjef Benjamin Netanyahu (Foto: Norsk UD)
Statsminister og Likud-sjef Benjamin Netanyahu (Foto: Norsk UD)
Regjeringen har en plan for å kutte underskuddet i statsbudsjettet for neste år som ikke inkluderer generelle skatteøkninger, forsikrer statsminister Benjamin Netanyahu.

– På det nåværende tidspunkt tror jeg ikke vi trenger å øke skattene, fordi vi har tatt høyde for denne situasjonen. Dessuten kommer kanskje inntektene fra naturgass til å bli høyere, forklarer Benjamin Netanyahu i et intervju med Kanal 2.

En skatteøkning ble innført sommeren 2012 og trådte i kraft først 1. januar 2013. Det skal ifølge regjeringssjefen være nok til å kunne balansere budsjettet i år uten å måtte ta ytterligere grep. Skatteøkninger ligger «ikke i min ryggmargsrefleks», sier statsministeren.

Israel er et av de få landene som har maktet å redusere statsgjelden de siste årene. En sterk israelsk økonomi gjennom hele finanskrisen har sørget for det, med en tidvis vekst på over 5 prosent. I dag er den israelske statsgjelden ett prosentpoeng innenfor OECDs anbefalte grense på maks 75 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP). Men staten Israel betaler ofte langt høyere renter på disse lånene enn andre vestlige nasjoner.

Et stort underskudd på statsbudsjettet for 2012 på 4,2 prosent av BNP har gjort israelere flest bekymret for statens finansielle situasjon i 2013. Særlig eksportnæringen opplever stor nedgang i etterspørselen fra Israels to største handelspartnere, USA og EU. Blant annet eksporten av diamanter falt 22,8 prosent i løpet av fjoråret.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart