Alle Yesh Atids 19 representanter er nye i Knesset

Det nye sentrumspartiet Yesh Atid ble valgets store vinner. Alle de 19 representantene som partiet sender til Knesset er nye i politikken. Rabbiner Dov Lipman (bildet) er en av dem.

Rabbiner Dov Lipman. (Skjermdump fra YouTube-klipp)
Rabbiner Dov Lipman. (Skjermdump fra YouTube-klipp)

Yesh Atids valgliste er en variert gruppe mennesker. Partigründeren Yair Laipd er en tidligere journalist og tv-stjerne. Med seg har han immigranter fra Etiopia og det tidligere Sovjetunionen, sosialarbeidere og lærere, kvinner og rabbinere, for å nevne noen eksempler.

– Det er tid for nye folk, for nye ansikter, og vi er veldig glad for det, sier rabbiner Dov Lipman. Som kandidat nummer 17 for Yesh Atid har han nå sikret seg en plass i Israels nasjonalforsamling, bare åtte år etter at han flyttet fra USA til Israel. Lipman har mange lovord å si om Yesh Atid.

– Det er en ære å få være del av en slik spesiell gruppe mennesker. Vi er brødre og søstre, og vi elsker hverandre. Den enheten er en del av vår suksess. Jeg tror folk i Israel må forstå at vi kan klare oss best dersom vi jobber sammen, i stedet for å gå fra hverandre, sier Lipman til Times of Israel.

Yesh Atids gode valgresultat sørger også for at Knesset får sin første kvinnelige representant med etiopisk bakgrunn.

– Foreldrene mine kommer til å bli så stolte, sier advokat Penina Tamnu-Shata, som var kandidat nummer 14 på valglisten. Som Knesset-representant håper hun å være en god rollemodell for etiopiske immigranter.

– Min plan er at det blir mange flere politikere med min bakgrunn, smiler hun.

Partileder Yair Lapid har gjort det klart at han ønsker å gå inn i en regjeringskoalisjon ledet av Benjamin Netanyahu, men bare dersom det blir en bred koalisjon.

 

Forrige artikkelBeholder riket, men mister kongekronen
Neste artikkelGeorge Deek i MIFF Drammen: Israel i dag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.