Alle Yesh Atids 19 representanter er nye i Knesset

Det nye sentrumspartiet Yesh Atid ble valgets store vinner. Alle de 19 representantene som partiet sender til Knesset er nye i politikken. Rabbiner Dov Lipman (bildet) er en av dem.
Rabbiner Dov Lipman. (Skjermdump fra YouTube-klipp)
Rabbiner Dov Lipman. (Skjermdump fra YouTube-klipp)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Yesh Atids valgliste er en variert gruppe mennesker. Partigründeren Yair Laipd er en tidligere journalist og tv-stjerne. Med seg har han immigranter fra Etiopia og det tidligere Sovjetunionen, sosialarbeidere og lærere, kvinner og rabbinere, for å nevne noen eksempler.

– Det er tid for nye folk, for nye ansikter, og vi er veldig glad for det, sier rabbiner Dov Lipman. Som kandidat nummer 17 for Yesh Atid har han nå sikret seg en plass i Israels nasjonalforsamling, bare åtte år etter at han flyttet fra USA til Israel. Lipman har mange lovord å si om Yesh Atid.

– Det er en ære å få være del av en slik spesiell gruppe mennesker. Vi er brødre og søstre, og vi elsker hverandre. Den enheten er en del av vår suksess. Jeg tror folk i Israel må forstå at vi kan klare oss best dersom vi jobber sammen, i stedet for å gå fra hverandre, sier Lipman til Times of Israel.

Yesh Atids gode valgresultat sørger også for at Knesset får sin første kvinnelige representant med etiopisk bakgrunn.

– Foreldrene mine kommer til å bli så stolte, sier advokat Penina Tamnu-Shata, som var kandidat nummer 14 på valglisten. Som Knesset-representant håper hun å være en god rollemodell for etiopiske immigranter.

– Min plan er at det blir mange flere politikere med min bakgrunn, smiler hun.

Partileder Yair Lapid har gjort det klart at han ønsker å gå inn i en regjeringskoalisjon ledet av Benjamin Netanyahu, men bare dersom det blir en bred koalisjon.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBeholder riket, men mister kongekronen
Neste artikkelGeorge Deek i MIFF Drammen: Israel i dag
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise