Rekordmange kvinner i nasjonalforsamlingen

Israels 19. nasjonalforsamling får 26 kvinnelige representanter. Det er det høyeste antallet sm er valgt inn i landets historie.

Tzipi Livni (Hatnua) er en av 26 kvinner i den nye nasjonalforsamlingen. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tzipi Livni (Hatnua) er en av 26 kvinner i den nye nasjonalforsamlingen. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

Det partiet som bidrar mest til å løfte fram kvinnene er Yesh Atid. Av partiets 19 medlemmer, som alle er nye i rikspolitikken, er 8 kvinner. Blant dem er Yael German, tidligere ordfører i Herzliya. I Arbeiderpartiets Knesset-gruppe er det fire kvinner, inkludert partileder Shelly Yachimovich selv.

Likud/Israel Beiteinu får etter alt å dømme 31 plasser i Knesset, og blant dem sju kvinner, hvor fire kommer fra Israel Beiteinu og tre fra Likud. Deres største rival på høyresiden i dette valget, Bayit Yehudi, har 2 kvinner. Ellers sitter lederne Hanin Zoabi (Balad) og Tzipi Livni (Hatnua) som eneste kvinner fra sine respektive partier.

Prosentvis er 21,6 prosent av Knesset-setene besatt av kvinner. Dette er en kvinnerepresentasjon som tilsvarer EU-land som Italia og Tsjekkia, ifølge tall fra Inter-Parliamentary Union.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise