Rekordmange kvinner i nasjonalforsamlingen

Israels 19. nasjonalforsamling får 26 kvinnelige representanter. Det er det høyeste antallet sm er valgt inn i landets historie.

Tzipi Livni (Hatnua) er en av 26 kvinner i den nye nasjonalforsamlingen. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tzipi Livni (Hatnua) er en av 26 kvinner i den nye nasjonalforsamlingen. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

Det partiet som bidrar mest til å løfte fram kvinnene er Yesh Atid. Av partiets 19 medlemmer, som alle er nye i rikspolitikken, er 8 kvinner. Blant dem er Yael German, tidligere ordfører i Herzliya. I Arbeiderpartiets Knesset-gruppe er det fire kvinner, inkludert partileder Shelly Yachimovich selv.

Likud/Israel Beiteinu får etter alt å dømme 31 plasser i Knesset, og blant dem sju kvinner, hvor fire kommer fra Israel Beiteinu og tre fra Likud. Deres største rival på høyresiden i dette valget, Bayit Yehudi, har 2 kvinner. Ellers sitter lederne Hanin Zoabi (Balad) og Tzipi Livni (Hatnua) som eneste kvinner fra sine respektive partier.

Prosentvis er 21,6 prosent av Knesset-setene besatt av kvinner. Dette er en kvinnerepresentasjon som tilsvarer EU-land som Italia og Tsjekkia, ifølge tall fra Inter-Parliamentary Union.

Forrige artikkelLikud i samtaler med ultra-ortodokse partier
Neste artikkel27 prosent av israelere sliter med hebraisk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no