Rekordmange kvinner i nasjonalforsamlingen

Israels 19. nasjonalforsamling får 26 kvinnelige representanter. Det er det høyeste antallet sm er valgt inn i landets historie.
Tzipi Livni (Hatnua) er en av 26 kvinner i den nye nasjonalforsamlingen. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tzipi Livni (Hatnua) er en av 26 kvinner i den nye nasjonalforsamlingen. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

Det partiet som bidrar mest til å løfte fram kvinnene er Yesh Atid. Av partiets 19 medlemmer, som alle er nye i rikspolitikken, er 8 kvinner. Blant dem er Yael German, tidligere ordfører i Herzliya. I Arbeiderpartiets Knesset-gruppe er det fire kvinner, inkludert partileder Shelly Yachimovich selv.

Likud/Israel Beiteinu får etter alt å dømme 31 plasser i Knesset, og blant dem sju kvinner, hvor fire kommer fra Israel Beiteinu og tre fra Likud. Deres største rival på høyresiden i dette valget, Bayit Yehudi, har 2 kvinner. Ellers sitter lederne Hanin Zoabi (Balad) og Tzipi Livni (Hatnua) som eneste kvinner fra sine respektive partier.

Prosentvis er 21,6 prosent av Knesset-setene besatt av kvinner. Dette er en kvinnerepresentasjon som tilsvarer EU-land som Italia og Tsjekkia, ifølge tall fra Inter-Parliamentary Union.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise