– Vi forblir i opposisjonen

Det politiske gapet mellom Likud/Israel Beiteinu og Arbeiderpartiet er for stort til at Shelly Yachimovich kan forsvare å ta partiet sitt inn i regjeringen, mener hun.

Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich får fire nye år som opposisjonspolitiker. (Foto: Arbeiderpartiet)
Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich får fire nye år som opposisjonspolitiker. (Foto: Arbeiderpartiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Avstanden er veldig stor. Jeg har ikke hørt noe som kan bygge bro mellom oss, sa Yachimovich etter et møte med statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag ettermiddag.

Særlig legger hun vekt på forskjellene mellom partene når det kommer til sosiale spørsmål og synet på fredsprosessen. Derfor vil Arbeiderpartiet sitte i opposisjon de neste fire årene.

– Jeg hørte ikke noe nytt i de to spørsmålene. Jeg respekterer statsministeren og vil gjerne møte ham igjen dersom han ønsker det. Men på grunn av de sterke forskjellene vil Arbeiderpartiet tjene folket fra opposisjonen, som vi allerede har bestemt.

Vil støtte framgang i fredsprosessen
Netanyahu vil også få støtte hvis han trenger det, når Arbeiderpartiet føler han har gjort seg fortjent til det.

– Vi vil støtte regjeringen i ethvert framskritt som blir gjort i fredsprosessen og med tanke på viktige sikkerhetssaker, men det vil skje fra opposisjonen, forklarer Yachimovich.

Hun offentliggjorde rett etter at valgresultatet var klart at hun ønsket å danne en regjering av sentrumspartier uten Likud/Israel Beiteinu. Men drømmen hennes ble raskt knust da Yesh Atid-leder Yair Lapid sa at han heller ville støtte Netanyahu som Israels neste statsminister.

Forrige artikkelLieberman ønsker å fortsette som utenriksminister
Neste artikkelObama planlegger besøk i Israel i mars
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no