I dag starter rettssaken mot Lieberman

Blir Avigdor Lieberman dømt i rettssaken mot ham som starter opp søndag, vil han bli tvunget til å gå av som partileder i Israel Beiteinu.

Tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto: Saeima, flickr.com)
Tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto: Saeima, flickr.com)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Lieberman er siktet for tillitsbrudd og moralsk uansvarlighet i det offentliges tjeneste, etter at han skal ha gitt en bekjent av seg ambassadørjobb som betaling for innsyn han fikk i en annen etterforskning mot ham.

I midten av desember gikk Israel Beiteinus leder av som utenriksminister, i håp om å få lagt rettssaken mot ham bak seg før valget. Men Lieberman lyktes ikke med å få på plass en rettssak innen den tid. Av denne, men også av andre grunner, ble samarbeidslisten med Likud skadelidende i valgkampen. De to partiene mistet 11 mandater fra forrige nasjonalforsamling.

Avtalen med statsminister Benjamin Netanyahu er at Lieberman skal overta en ministerplass i en ny regjering, straks han skulle bli frikjent i denne saken. Men de fleste israelske mediene er svært skeptisk til om det blir utfallet. Blir han dømt må han ikke bare gi opp en ministerportefølje, men også partilederjobben i Israel Beiteinu.

Forrige artikkelAlle data taler imot professorens påstander
Neste artikkel– Ultra-ortodokse og arabere må komme seg i arbeid
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -