Rubio besøker Israel denne uken

En av de yngre “favorittene” i Det republikanske parti, senator Marco Rubio, besøker statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem onsdag.

Senator for Florida, Marco Rubio. (Foto: Gage Skidmore, flickr.com)
Senator for Florida, Marco Rubio. (Foto: Gage Skidmore, flickr.com)

Representanten fra Florida besøker mandag og tirsdag de jordanske myndighetene i Amman, før han tar turen til Israel og Jerusalem, opplyser Jerusalem Post. Reisen kommer en måned etter at Marco Rubios trolig fremste motkandidat i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat om fire år, senator Rand Paul, besøkte de samme stedene.

Paul er høyresiden i partiet og Tea Party-bevegelsens store håp om fire år, mens Rubio med sin cubanske bakgrunn representerer “det nye”, moderate republikanske partiet. Nominasjonskampen hos republikanerne kommer også til å bli en intern kamp om partiets sjel og retning, som disse to er eksempler på.

På sine hjemmesider før avreisen til Midtøsten, skrev Rubio om USAs forhold til Israel:

– USAs vennskap med Israel er virkelig noe helt spesielt. Vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å støtte dette fyrtårnet for demokrati, religionsfrihet og fritt næringsliv i hjertet av en ustabil region.

– De siste årene har jeg tatt et skritt fra ikke bare å støtte Israel, men jeg har begynt å elske det Israel er og det Israel står for, sa Rubio under en tale i november. Les MIFFs referat og se video av talen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise