Lapid forsikrer at han er til å stole på

Yair Lapid og hans datter under valgkampen. (Foto: Yair Lapids Facebook-konto)
Yair Lapid og hans datter under valgkampen. (Foto: Yair Lapids Facebook-konto)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal også ha vært svært skeptisk til Yesh Atid-lederens uttalelser. Under søndagens regjeringsmøte hevdet han at Lapid bryr seg mer om seg selv og sin egen politiske karriere, enn om Israels beste.

I en beskjed som ble sendt direkte fra Lapid til Netanyahu forsikrer han om at han ikke vil være uansvarlig i en koalisjonsregjering og felle den, skriver Jerusalem Post.

– Vi vil ikke undergrave deg eller felle deg. Vi ønsker at den neste regjeringen skal sitte hele perioden. Vi har mål å oppnå og saker å oppklare. Ikke vær redd, skriver den tidligere journalisten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker politikk, ikke porteføljer
Lapid har også sagt at han er frustrert over den manglende framgangen i forhandlingene og at Netanyahu ikke forstår hva Yesh Atids egentlige fokusområde er: Politikk, ikke ministerposter.

– Det som betyr noe er ikke porteføljer, men hvor Netanyahu ønsker å lede nasjonen, med hvilke midler og med hvilke verdier. Når han først forstår det, vil det bli lett å danne en regjering, sier Lapid.

Naftali Bennett, som er partileder for Bayit Yehudi, tenker på samme måte.

– Regjeringen må komme på plass så raskt som mulig. Så raskt Likud/Israel Beiteinu bestemmer seg for å gå inn i forhandlinger, vil det ikke ta mer enn 24 timer å komme til en avtale. Men viktige prinsipper må først løses, før vi kan diskutere ministerposter, sier Bennett. Hittil har Netanyahu i det store og hele holdt Bennett utenfor sonderingene.

– Netanyahu har skapt sitt eget problem
Ha’aretz
-journalist Yossi Verter mener Netanyahu kun har seg selv å takke for den manglende framgangen. Den politiske alliansen mellom Yesh Atid og Bayit Yehudi, som har som mål å oppnå mest mulig i forhandlingene med Likud, har statsministeren skapt selv. Gang etter gang under og etter valgkampen, har han ydmyket partileder Bennett, påpeker Verter.

Han har også forsøkt å skremme partiene til innrømmelser, gjennom samtaler med Arbeiderpartiet, Kadima og Hatnua. Ifølge Verter er det godt mulig at Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich sitt “nei” til samarbeid kan bli et “ja”, dersom hun blir finansminister og sosialpolitikken legges kraftig om. Derfor vet ingen på dette tidspunktet “hvordan regjeringen vil se ut 15. mars”, skriver han.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag