– Selvsagt er Jerusalem Israels hovedstad

Den republikanske senatoren Marco Rubio møtte i går Israels president Shimon Peres og statsminister Benjamin Netanyahu. Det nye politiske stjerneskuddet er ikke i tvil om hva som er Israels hovedstad.

Senator Marco Rubio (Foto: Talk Radio News Service)
Senator Marco Rubio (Foto: Talk Radio News Service)

Under sine møter uttalte Marco Rubio seg positivt om president Barack Obamas planlagte besøk i Midtøsten neste måned, melder Times of Israel.

Da Rubio møtte Peres lovpriste senatoren også den sterke støtten for Israel i Kongressen, en støtte som er sterk i begge de to store partiene. Han understreket også behovet for å stanse Irans atomvåpenprogram. Nyhetsbyrået Associated Press siterer Rubio på å ha sagt “selvsagt er Israels hovedstad Jerusalem”, i løpet av samtalen.

En pressemelding fra møtet med Netanyahu er publisert av statsministerens kontor. Den viser at de samme samtaleemnene kom opp her.

– Dere lever i et utfordrende nabolag, men det israelsk-amerikanske forholdet er en av de viktigste vi har. Vår forpliktelse på dette partnerskapet er tverrpolitisk og slik burde det forbli. Det er derfor jeg er fornøyd med at presidenten (Obama) kommer her i mars, skal Rubio ha sagt.

Cubansk-ættede Marco Rubio er en av de mest populære politikerne i Det republikanske parti for øyeblikket og blir trolig en het kandidat i nominasjonskampen for å bli deres nye presidentkandidat i 2015.

Forrige artikkelKahan utnevnt til St. Olavs-kommandør
Neste artikkelOljeboring på Golan-høyden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no