– Israel kan oppnå energiuavhengighet

Det er fullt mulig for Israel å gå fra energikrise til å bevege seg mot energiuavhengighet slik USA har gjort, argumenterer Harold Hamm, formann i Continental Resources.
Formann og konsernsjef i Continental Resources, Harold Hamm. (Foto: Becky McCray, flickr.com)
Formann og konsernsjef i Continental Resources, Harold Hamm. (Foto: Becky McCray, flickr.com)

Det enorme behovet USA har for energi vil om bare få år bli dekket, som følge av de nye skifergassboringene over enorme områder sentralt i landet. Mange eksperter tror dette vil hjelpe amerikanerne med å ikke måtte vike fra sine høyeste interesser i utenrikspolitikken, fordi de ikke lenger vil være avhengige av oljen fra OPEC-land.

Israel har også funnet store mengder olje og gass utenfor Middelhavskysten. Et av de største gassfunnene de siste tiårene på verdensbasis er feltet Leviathan. Den amerikanske multimilliardæren og konsernsjefen for Continental Resources, Harold Hamm – USAs 30. rikeste mann – er svært optimistisk på vegne av Israel.

– Dette vil føre dem på god vei mot der de ønsker å være (energiuavhengig). Jeg er mentalt optimistisk. Når vi ser tilbake trodde vi i USA at vi var i varig nedgang i oljeutvinningen. Nå har vi funnet ut at det er vi sannelig ikke, forklarer han i et intervju med Jerusalem Post.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise