Enige om ministerposter

Yair Lapid (t.v.) og Naftali Bennett har blitt enige om hvilke ministerposter de vil kreve i regjeringen. Dermed styrker de forhandlingsposisjonen overfor Benjamin Netanyahu.
Yair Lapid (f.v.) og Naftali Bennett. (Foto: Montasje av to Wikipedia-bilder)
Yair Lapid (f.v.) og Naftali Bennett. (Foto: Montasje av to Wikipedia-bilder)

Nyheten fra Times of Israel kan tolkes som at det er god framdrift i regjeringsforhandlingene mellom Likud/Israel Beitienu og alliansepartnerne Yesh Atid og Bayit Yehudi. Det kan også være et signal om at de to sistnevnte partiene styrker sin allianse for å øke gjennomslagskraften overfor Benjamin Netanyahu i forhandlingene.

Yair Lapid skal være fast bestemt på å bli Israels neste utenriksminister, og han krever  at Yesh Atid også skal få utdannings- og sosialdepartementene. I tillegg krever partiet lederskapet i Knessets finanskomité og justiskomité.

Naftali Bennett og Bayit Yehudi vil på sin side ha industri- og boligdepartementene, samt departementet for religiøse saker.

Lapid kan få kamp om utenriksministerposten fra partileder i Israel Beiteinu, Avigdor Lieberman. I det han gikk av som utenriksminister før nyttår for å fokusere på rettssaken mot ham, hevdet han at han var lovet departementet av statsminister Benjamin Netanyahu skulle han bli frikjent.

Støtter alliansen
Den religiøse høyresiden i Bayit Yehudi har gitt sin støtte til partiets allianse med Yesh Atid i regjeringsforhandlingene, selv om den sannsynligvis vil tvinge Netanyahu til å holde de ultra-ortodokse partiene utenfor regjeringen. Shas har de siste ukene oppfordret nasjonal-religiøse rabbinere til å kritisere Bennett og hans politiske retning. I stedet endte de opp med motsatt resultat.

Flere rabbinere i Tekuma-bevegelsen, som også består av ultra-ortodokse rabbinere på høyresiden, forsvarer partiets retning. De mener alliansen er viktig for «å forsvare Toraen og bosetningene i Landet Israel».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise