Lieberman og Lapid drøfter departementer

Både Avigdor Lieberman (bildet) og Yair Lapid ønsker seg utenriksministerposten. I all hemmelighet har de drøftet situasjonen sammen med statsminister Benjamin Netanyahu.

Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman (Foto: GPO)
Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman (Foto: GPO)

Mandag møttes Yesh Atid-leder Yair Lapid og Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman til hemmelige samtaler, for å drøfte utenriksministerposten de begge er ute etter. Lapid krever departementet i regjeringsforhandlingene med Benjamin Netanyahu, mens Lieberman skal ha blitt lovet jobben av nettopp statsministeren. Under møtet, hvor også Netanyahu var tilstede, ble Lapid tilbudt finansministerstolen i stedet.

Lapid sier forhandlingene er “langt fra over”.

– Det er mange saker som fortsatt må løses, men israelsk politikk er full av overraskelser. Vi har ventet fram til nå. Så vi kan vente litt til før vi vet alt, sa Lapid til Times of Israel.

Lieberman er midt i en rettssak der han er anklaget for korrupsjonsliknende forhold. Han er avhengig av å vinne saken, for å kunne fortsette som partileder og minister. Regjeringsforhandlingene er nå inne i en siste fase og partene har varslet at en endelig løsning trolig vil være på plass før helgen.

Forrige artikkelMortens AIPAC-blogg III
Neste artikkelFrykter at Syria-konflikten når Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no