20 ministere i neste regjering

Likud skal ha gått med på Yesh Atids krav om å krympe den israelske regjeringen, som vil bestå av 20 ministere i tillegg til statsministeren.
Statsminister Benjamin Netanyahu vil lede en regjering bestående av 21 ministere og 8 viseministere. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu vil lede en regjering bestående av 21 ministere og 8 viseministere. (Foto: GPO)

21 ministere er ti færre enn det den avtroppende regjeringen til Benjamin Netanyahu startet sin Knesset-periode med. En avtale om åtte viseministere har også kommet på plass, som er én mer enn i forrige periode. Til gjengjeld krever Likud/Israel Beiteinu at de får majoriteten av alle ministerpostene.

Ifølge Yedioth Aharonoth er det nå avgjort at Avigdor Lieberman fortsetter som utenriksminister, mens Kadima-partiet også vil få ett departement. Advokat David Shomron, som er til stede på forhandlingene, sier «alle sakene er nå bak oss, bortsett fra det å bli enige om fordelingen av departementer». Netanyahu har tilbudt Yair Lapid finansdepartementet, men Yesh Atid-lederen ønsker over alt å ha kontroll over utdanningsdepartementet. Men Likud, som mener de har en sterk mann i jobben, Gideon Sa’ar, vil holde fast på det departementet.

Dermed nærmer forhandlingene seg for alvor slutten, for en regjering som blir bestående av Likud/Israel Beiteinu, Hatnua, Yesh Atid, Bayit Yehudi og Kadima. Partiene har 70 seter mot opposisjonens 50 i Knesset.

Mange Likud-medlemmer som hadde forventet seg forfremmelse, skal være svært frustrert over at regjeringen er redusert, og at det dermed blir færre statsrådsjobber.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise