Regjeringspartiene enige om økt sperregrense

Sperregrensen for neste Knesset-valg blir på 4 prosent. Det er bestemt i koalisjonsforhandlingene som nå er helt i innspurten.
Ahmad Tibi fra United Arab List er misfornøyd med regjeringens heving av sperregrensen til Knesset. (Foto: Wikipedia)
Ahmad Tibi fra United Arab List er misfornøyd med regjeringens heving av sperregrensen til Knesset. (Foto: Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Yesh Atid, Israel Beiteinu, Kadima og Likud har blitt enige om å øke sperregrensen til Knesset fra 2 til 4 prosent. Målet er at færre småpartier som tjener marginale interesser skal få for sterk innflytelse. Sperregrensen er den samme i Norge, men her har småpartier likevel mulighet til å vinne representasjon dersom de får større oppslutning i enkeltfylker.

Ved Knesset-valget i januar gikk 7 prosent av stemmene til partier som ikke kom over sperregrensen på 2 prosent.

Med høyere sperregrense er det viktig at arabiske partier går sammen for å sikre seg representasjon i Knesset, argumenterer Jack Khoury i Ha’aretz. United Arab List, Balad og det arabisk-jødiske sosialitiske partiet Hadash vil ha vansker med å passere den nye sperregrensen hver for seg.

– Dette [sperregrense-]forslaget er rettet i hovedsak mot arabiske partier. Dette er en hevn mot de små partiene. Vi vil kjempe mot denne beslutningen, sier United Arab List sitt Knesset-medlem Ahmad Tibi til Yedioth Aharonoth.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise