Regjeringspartiene enige om økt sperregrense

Ahmad Tibi fra United Arab List er misfornøyd med regjeringens heving av sperregrensen til Knesset. (Foto: Wikipedia)
Ahmad Tibi fra United Arab List er misfornøyd med regjeringens heving av sperregrensen til Knesset. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Yesh Atid, Israel Beiteinu, Kadima og Likud har blitt enige om å øke sperregrensen til Knesset fra 2 til 4 prosent. Målet er at færre småpartier som tjener marginale interesser skal få for sterk innflytelse. Sperregrensen er den samme i Norge, men her har småpartier likevel mulighet til å vinne representasjon dersom de får større oppslutning i enkeltfylker.

Ved Knesset-valget i januar gikk 7 prosent av stemmene til partier som ikke kom over sperregrensen på 2 prosent.

Med høyere sperregrense er det viktig at arabiske partier går sammen for å sikre seg representasjon i Knesset, argumenterer Jack Khoury i Ha’aretz. United Arab List, Balad og det arabisk-jødiske sosialitiske partiet Hadash vil ha vansker med å passere den nye sperregrensen hver for seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette [sperregrense-]forslaget er rettet i hovedsak mot arabiske partier. Dette er en hevn mot de små partiene. Vi vil kjempe mot denne beslutningen, sier United Arab List sitt Knesset-medlem Ahmad Tibi til Yedioth Aharonoth.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag