– Sluttstatusavtale med PA helt nødvendig

Israel og PA må slutte å krangle under forhandlingene om hvem som har rett til å være her, mener Hatnua-leder Tzipi Livni.

Det var overraskende for mange at Tzipi Livni og Hatnua skulle bli de første til å undertegne en koalisjonsavtale med Likud/Israel Beiteinu. Livni blir hovedansvarlig for fredsprosessen mellom Israel og PA, samt mottar en ministerpost.

Under den årlige politiske Herzliya-konferansen delte hun sine tanker om det ansvarsområdet hun nå skal ta over, rapporterer Yedioth Aharonoth.

– Å få på plass to stater for to folk er den mest grunnleggende interesse for det jødiske folk [og] den eneste måten vi kan bevare en demokratisk, jødisk stat sin eksistens, hevdet Livni.

– Det er bare to løsninger på situasjonen mellom Middelhavet og Jordan-elven: To separate stater eller én stat. Akkurat som palestinerne må lære seg at det finnes jøder mellom Jordan og Middelhavet, så må vi vite at det er palestinere på det samme stedet. På forhandlingsrommet blir vi nødt til å slutte med å drøfte hvem som har mest rett til å være her, mener Livni.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise