– Sluttstatusavtale med PA helt nødvendig

Israel og PA må slutte å krangle under forhandlingene om hvem som har rett til å være her, mener Hatnua-leder Tzipi Livni.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Det var overraskende for mange at Tzipi Livni og Hatnua skulle bli de første til å undertegne en koalisjonsavtale med Likud/Israel Beiteinu. Livni blir hovedansvarlig for fredsprosessen mellom Israel og PA, samt mottar en ministerpost.

Under den årlige politiske Herzliya-konferansen delte hun sine tanker om det ansvarsområdet hun nå skal ta over, rapporterer Yedioth Aharonoth.

– Å få på plass to stater for to folk er den mest grunnleggende interesse for det jødiske folk [og] den eneste måten vi kan bevare en demokratisk, jødisk stat sin eksistens, hevdet Livni.

– Det er bare to løsninger på situasjonen mellom Middelhavet og Jordan-elven: To separate stater eller én stat. Akkurat som palestinerne må lære seg at det finnes jøder mellom Jordan og Middelhavet, så må vi vite at det er palestinere på det samme stedet. På forhandlingsrommet blir vi nødt til å slutte med å drøfte hvem som har mest rett til å være her, mener Livni.

Forrige artikkel“Gode bomber” i Libya og i Gaza
Neste artikkelFormell regjeringsdannelse utsatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -