Enige om fordelingen av departementer

Yesh Atid-leder Yair Lapid (f.h.) og Likuds partileder og statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Montasje av bilde fra Wikipedia (f.h.) og GPO)
Yesh Atid-leder Yair Lapid (f.h.) og Likuds partileder og statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Montasje av bilde fra Wikipedia (f.h.) og GPO)

Yesh Atid og Likud har kranglet om innenriksdepartementet og utdanningsdepartementet de siste dagene, i så stor grad at Benjamin Netanyahu måtte utsette gårsdagens møte med president Shimon Peres, hvor han skulle presentere regjeringen.

Naftali Bennett forhandlet fram en avtale mellom partene i natt, melder Jerusalem Post. Den skal undertegnes torsdag morgen. Shai Piron fra Yesh Atid blir Israels nye utdanningsminister, mens hans forgjenger Gideon Sa’ar fra Likud blir innenriksminister. Bayit Yehudi får kontroll over finanskomiteen i Knesset, mens Hatnua beholder de to departementene de var tildelt: Justisdepartementet og miljødepartementet. I tillegg blir en ministerportefølje og en viseministerstilling lagt til, slik at regjeringen vil få 22 ministere og 9 viseministere [statssekretærer].

Miff.no vil presentere den nye regjeringen når alle de ulike ministerstillingene er klare.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag