Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette blir de viktige sakene for Israels regjering

Boligbygging blir kanskje det viktigste fokusområdet for Israels neste regjering. (Illustrasjon: John Rice, U.S. Army Corps of Engineers)
Boligbygging blir kanskje det viktigste fokusområdet for Israels neste regjering. (Illustrasjon: John Rice, U.S. Army Corps of Engineers)
En ny regjering med ultra-ortodokse Shas ute av varmen betyr nye prioriteringer i Jerusalem.

De to viktigste sakene for den neste regjeringen blir økonomiske og sosiale spørsmål, forklarer Ha’aretz. Den forrige regjeringen etterlater seg et underskudd på BNP tilsvarende 40 milliarder kroner fra i fjor. Dette må spares inn, samtidig som de fattige og middelklassen er under et tungt økonomisk press. Viktigst av alt blir det å bygge mange nye boliger, for å redusere «boligprisinflasjonen» som har rammet det israelske markedet. Det er både god sosialpolitikk og god økonomisk politikk.

En intern boligkomité vil bli opprettet av Yesh Atid og Bayit Yehudi, slik at regjeringen kan arbeide mer målrettet med saken. Komiteen skal ledes av påtroppende finansminister Yair Lapid.

Vil fornye utdanningen
En sak som er viktig at regjeringen tar tak i raskt, er spørsmålet om allmenn verneplikt. I følge avtalen mellom partene skal Yesh Atid fremme et lovforslag innen 45 dager etter at regjeringen er dannet, som vil bli godkjent i Knesset før statsbudsjettet for 2013.

Den nye utdanningsministeren, rabbi Shay Piron, har også tenkt å fornye det israelske utdanningssystemet. Innen seks måneder vil han presentere en læreplan som alle skolene i landet må gjennom, også private ultra-ortodokse skoler. Piron har vært lærer nesten hele livet og har sett seg lei av hvordan utdanningssystemet bruker nesten mer krefter på å teste elevenes evner, enn å faktisk lære dem noe, sier han til Times of Israel.

Jerusalem Post melder at Yesh Atid har forhandlet seg fram til at over 165 millioner kroner ekstra i neste statsbudsjett, skal gå til Holocaust-overlevende. Halvparten av dette vil gå til å opprettholde nivået på pleiehjelpen, som opprinnelig var ment å kuttes tre timer i uken.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart