Sikkerhetsutvalget ble utpekt

I den tredje Netanyahu-regjeringens første møte utpekte medlemmene en slankere sikkerhetskomité med sju ministermedlemmer.

Det første bildet av Israels 33. og statsminister Benjamin Netanyahus tredje regjering. (Foto: GPO)
Det første bildet av Israels 33. og statsminister Benjamin Netanyahus tredje regjering. (Foto: GPO)

I Israel er det ikke bare høye ministerposter som politikere drømmer om, men en plass i det nasjonale sikkerhetsutvalget. Det er landets høyeste sikkerhetsorgan og består av enkelte faste medlemmer: statsministeren, forsvarsministeren, sikkerhetsministeren, finansministeren, justisministeren, forsvarssjefen, samt etterretningssjefene i Shin Bet og Mossad.

De fem faste regjeringsrepresentantene som nå er på plass er derfor statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Moshe Ya’alon, sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich, finansminister Yair Lapid og justisminister Tzipi Livni. Men regjeringen stiller totalt med sju representanter. De to siste er handelsminister Naftali Bennett og kommunikasjons- og sivilforsvarsminister Gilad Erdan. Forrige Netanyahu-regjering hadde 15 av sine ministere med i komiteen.

En fast post på programmet under første regjeringsmøte er også å utnevne en komité som har ansvaret for å overvåke situasjonen i Shin Bet. De fem faste medlemmene i sikkerhetskomiteen er også fast med her, i tillegg til etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz.

85 dager til å lage budsjett
Netanyahu sa under møtet at han aldri har opplevd en periode som statsminister, der utfordringene og mulighetene har vært så store på én og samme tid.

– Jeg tror vi kan komme med et svar på alle utfordringene, sa han mandag.

Allerede tirsdag starter finansminister Yair Lapid arbeidet med å få på plass et budsjett for 2013. Etter avtale med opposisjonen har tidsrommet den ferske regjeringen har fått til å få arbeidet fram, blitt økt fra 45 til 85 dager. Deretter får regjeringen 50 dager til å få det godkjent i Knesset, i alle de tre obligatoriske rundene som alle saker må gjennom, opplyser Jerusalem Post.

Dette er regjeringens faste medlemmer i sikkerhetskomiteen:

Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsvarsminister Moshe Ya'alon (Foto: Wikipedia)
Forsvarsminister Moshe Ya'alon (Foto: Wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich (Foto: Wikipedia)
Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich (Foto: Wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Justisminister og diplomatiminister Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)
Justisminister og diplomatiminister Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livni, Facebook.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Økonomi- og handelsminister Naftali Bennett (Foto: Wikipedia)
Økonomi- og handelsminister Naftali Bennett (Foto: Wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommunikasjons- og sivilforsvarsminister Gilad Erdan (Foto: Wikipedia)
Kommunikasjons- og sivilforsvarsminister Gilad Erdan (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelAJC uttrykker sjokk over hva NRK har avdekket
Neste artikkelHelsedepartementet vil liberalisere foreldreloven
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no