Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Steinitz blir utenriksminister om Lieberman dømmes

Kilder i Likud hevder at etterretningsminister Yuval Steinitz vil kunne ende opp som utenriksminister om noen måneder.
Leder for Knessets utenriks- og forsvarskomité, Avigdor Lieberman. (Foto: Wikipedia)
Leder for Knessets utenriks- og forsvarskomité, Avigdor Lieberman. (Foto: Wikipedia)

Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman at han skal få tilbake utenriksministerjobben dersom han frikjennes fra rettssaken som pågår mot ham. Men skulle ikke det gå, har han allerede på plass en plan B, skal vi tro kilder i Likud.

Etterretningsdepartementet og strategidepartementet fikk Yuval Steinitz på de interne kampene om ministerpostene i partiet. Men samme dag som forhandlingene var unnagjort, fikk han en ny og merkelig tittel: Minister for internasjonale saker.

Den rollen skal han ha fått, ifølge Jerusalem Post sine kilder, for å kunne fungere i praksis som utenriksminister i Liebermans fravær. Utenriksdepartementet har havnet i en vanskelig situasjon, ettersom Lieberman krevde at Ze’ev Elkin skulle bli viseutenriksminister, selv om han ikke kan engelsk. Derfor må Steinitz ta seg av de fleste av møtene på vegne av utenriksdepartementet. Den norske utenriksministeren Espen Barth Eide, som ofte er i Israel som leder for giverlandsgruppen til Palestina, er blant gjestene han skal ta imot.

Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)
Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)

– Mer radikal enn Lieberman
Journalist i Times of Israel, Raphael Ahren, stiller seg svært spørrende til at Ze’ev Elkin har fått innpass i utenriksdepartementet, siden holdningene hans i forhold til palestinerne «er enda lenger borte» fra regjeringens standpunkt, enn det Lieberman er.

I fjor sommer tok Elkin til orde for å annektere de såkalte C-områdene i Judea og Samaria [Vestbredden] og bekreftet sine synspunkter så sent som i januar. Han var i tillegg i strid med Netanyahu under sist Knesset-periode, fordi han mente sin egen partileder ikke stod nok på for bosetterne. Israel beholdt full sivil og militær kontroll over C-områdene i Oslo-avtalene.

Viseutenriksminister de siste fire årene, Danny Ayalon, har imidlertid tro på at Elkin lærer av «Lieberman sine feil» og ikke framstår for kompromissløs i sin representasjon av regjeringen internasjonalt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart