Etiopisk-jødisk fjernsynskanal reddet fra konkurs

Finansdepartementet har valgt å redde en fjernsynskanal for etiopiske immigranter etter forespørsel fra en etiopisk Knesset-representant.
Etiopiske jøder (Illustrasjon: Jewish Agency)
Etiopiske jøder (Illustrasjon: Jewish Agency)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det var Yesh Atids Knesset-representant Shimon Solomon som rettet forespørselen til finansdepartementet. Han er selv innvandrer fra Etiopia. Jødene som kommer herfra lider under diskriminering fra den generelle befolkningen. 17.000 etiopiske jøder abonnerer på fjernsynskanalen IETV (Israel Ethiopian TV), som hjelper dem med å tilpasse seg et liv i Israel.

På grunn av det israelske valget har regjeringen bare såvidt kommet i gang med arbeidet på statsbudsjettet for inneværende år. Derfor har en rekke organisasjoner og private foretak som mottar statsstøtte ennå ikke fått det. IETV er en av disse. Finansdepartementet overfører 8 millioner kroner for å kompensere for dette tapet, slik at kanalen skulle slippe å si opp en rekke ansatte.

– Jeg er glad over at en slapp å sparke titalls ansatte rett før påske, så nå kan vi kose oss i ferien, sier Solomon.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise