Etiopisk-jødisk fjernsynskanal reddet fra konkurs

Finansdepartementet har valgt å redde en fjernsynskanal for etiopiske immigranter etter forespørsel fra en etiopisk Knesset-representant.

Etiopiske jøder (Illustrasjon: Jewish Agency)
Etiopiske jøder (Illustrasjon: Jewish Agency)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Det var Yesh Atids Knesset-representant Shimon Solomon som rettet forespørselen til finansdepartementet. Han er selv innvandrer fra Etiopia. Jødene som kommer herfra lider under diskriminering fra den generelle befolkningen. 17.000 etiopiske jøder abonnerer på fjernsynskanalen IETV (Israel Ethiopian TV), som hjelper dem med å tilpasse seg et liv i Israel.

På grunn av det israelske valget har regjeringen bare såvidt kommet i gang med arbeidet på statsbudsjettet for inneværende år. Derfor har en rekke organisasjoner og private foretak som mottar statsstøtte ennå ikke fått det. IETV er en av disse. Finansdepartementet overfører 8 millioner kroner for å kompensere for dette tapet, slik at kanalen skulle slippe å si opp en rekke ansatte.

– Jeg er glad over at en slapp å sparke titalls ansatte rett før påske, så nå kan vi kose oss i ferien, sier Solomon.

Forrige artikkel– Vi forbeholder oss retten til å gå til Haag
Neste artikkelBehandlet sju skadde syrere fra Golan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no