Hatbrev med trusler til Bennett

Bayit Yehudi-leder og handelsminister Naftali Bennett (Foto: Mati Milstein, The Israel Project)
Bayit Yehudi-leder og handelsminister Naftali Bennett (Foto: Mati Milstein, The Israel Project)

Etter at Bayit Yehudi-leder og handelsminister Naftali Bennett la fram en plan for å integrere de ultra-ortodokse i arbeidslivet onsdag, mottok han morgenen etter et hatbrev fra en ukjent avsender. Personen er tydelig selv en ultra-ortodoks som har tatt seg nær av planene. Handelsdepartementet har sendt en klage til politiet, melder Yedioth Aharonoth.

Slik lød brevet:

Til Bennett Naftali, en forbannelse og ikke en velsignelse,

Du vil dø ung. En Pulsa diNura (en religiøs seremoni der alle Bibelens forbannelser blir bedt ned over et menneske) har blitt påberopt. Du vil ende opp som [Ariel] Sharon (Israels tidligere statsminister, som er rammet av en kraftig hjerneskade). Fryktelige illusjoner vil en dag ramme deg i full offentlighet.

Fra denne dagen er ditt liv ødelagt. Det ser kanskje ikke sånn ut, men ditt kroppsspråk sier alt […] denne kalven, den døde Bennett, forsvinner også, sammen med dine barn […]

Du burde ikke leke med Torahens ledere. Dersom de gråter så mye som en tåre, blir du paralysert for livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bennett har blitt særdeles upopulær i noen ultraortodokse kretser etter at han og Yair Lapid fra Yesh Atid inngikk en allianse i regjeringsforhandlingene, blant annet for å tvinge gjennom ultra-ortodokses deltakelse i militæret og arbeidslivet. Ultra-ortodokse medier har beskrevet ham som “satan”.

I tillegg til å være minister for handelsdepartementet, har Bennett også kontroll over religions- og diasporadepartementene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag