– Sammen kan dere kjempe mot internasjonale trusler

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Center for American Progress Action Fund, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Center for American Progress Action Fund, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mandag møtes israelske og tyrkiske delegater i Ankara, for å diskutere en diplomatisk forsoning mellom landene, informerer Jerusalem Post. Tyrkia krever blant annet at Israel fjerner blokaden av Gaza-stripen og betaler erstatning til de etterlatte etter Mavi Marmara-bordingen i mai 2010. Jerusalem kan være villige til å kompromisse om begge deler, men har foreløpig kun ville betale under én tiendel i erstatning av det Tyrkia har krevd.

USAs utenriksminister John Kerry, for øyeblikket i Ankara for å mekle i forhandlingene, mener en normalisering av det anstrengte forholdet mellom landene kan gjøre at de står sterkere i kampen mot internasjonale trusler.

– Uten tvil vil en normalisering gjøre at vi kan tillate oss å ikke bli dypt uenige igjen, rundt et spørsmål med så enorme konsekvenser som Irans atomprogram, som fortsatt ikke er ferdigbehandlet, hevder han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ekstremistene som har kommet inn i Syria – de kan true Israel, de kan true Tyrkia og de kan true den syriske statens integritet. Vi har en felles interesse, Tyrkia, USA og Israel, i forhold til sikkerhet. Så det finnes store grunner fpr hvorfor det er fordelaktig å få på plass denne normaliseringen så raskt som mulig, fordi det tjener alle våre strategiske behov og interesser, legger han til.

Kerry har også bedt Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan om å utsette sin planlagte besøk til Gaza-stripen i mai, hvor han vil møte representanter fra Hamas.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag