Bayit Yehudi støtter forslag om allmenn verneplikt

Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

Kilder i det nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi sier de vil støtte det nye allmenn vernepliktsforslaget til “Peri-komiteen”. Navnet har den fått fra komiteens leder: Vitenskaps-, teknologi- og romfartsminister Yaakov Peri. Regjeringspartiet kaller det et “historisk kompromiss”, som kun ble gjort mulig på grunn av alliansen mellom partileder Naftali Bennett og Yesh Atid-leder Yair Lapid.

– Unionen mellom Bennett og Lapid produserte et balansert program som anerkjenner, for første gang i landets historie, verdien av Torah-studier. Samtidig blir ultra-ortodokse med i arbeidsstyrken og i forsvaret, forklarer en kilde.

Andre er strålende fornøyd med at “religiøs zionisme igjen har blitt broen mellom alle segmenter i det jødiske samfunnet”, sier de til Times of Israel.

Årlig slipper i dag 7-8.000 ultra-ortodokse bibelskolestudenter å gjennomføre førstegangstjenesten. Fra nå av vil maks 1.800 studenter få fritak hvert år. I tillegg vil vernepliktsperioden for menn generelt bli senket med fire måneder, mens kvinner vil få utvidet sin tjeneste tilsvarende.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag