Peri-komiteen stemte ned eget forslag til vernepliktslov

Da medlemmene i Peri-komiteen skulle drøfte de ulike punktene i eget forslag til vernepliktslov punkt for punkt, kom de ikke til enighet.

Ultra-ortodokse soldater som har fullført et militærkurs. (Illustrasjon: IDF)
Ultra-ortodokse soldater som har fullført et militærkurs. (Illustrasjon: IDF)

Søndag samlet vernepliktskomiteen til teknologi-, forsknings- og romfartsminister Yaakov Peri seg, for å stemme over de enkelte punktene i sitt eget forslag til ny vernepliktslov. Men partene skal ikke ha kommet til enighet, melder Yedioth Aharonoth.

Først og fremst er det Peri selv og forsvarsminister Moshe Ya’alon som skal ha vært uenige om reglene for unntak fra militærtjenesten. Forslaget er at dette skal innvilges til 1.800 ultra-ortodokse bibelskolestudenter i året. Komitémedlemmene til Likud var imot at bibelskolenes ledere skal kunne bli straffeforfulgt, dersom deres elever prøver å lure seg unna militæret. I tillegg krever Hatnua at en allmenn verneplikt også skal inkludere den arabiske befolkningen.

Nasjonal studentforening i Israel gikk tidligere på søndagen offentlig ut og gav sin tilslutning til lovforslaget, slik det forelå på det tidspunktet.

Forrige artikkelIsraelske hackere til motangrep mot Anonymous
Neste artikkelNetanyahu til Ya’alon: – Gi etter på verneplikt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no