Lieberman skal vitne i rettssaken

I dag vitner tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman i rettssaken mot ham selv. Trolig vil han tilbakevise påstander fra tidligere viseutenriksminister Danny Ayalon, som har vitnet mot ham.
Tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto: Saeima, flickr.com)
Tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto: Saeima, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Rettssaken mot Avigdor Lieberman går sin gang, og i dag innledes forsvarerne sin hoveddel. Den tidligere utenriksministeren er selv det første vitnet i “Hviterussland-saken” mot seg selv. Han vil igjen benekte å ha utøvet press for å fremme karrieren til diplomat Ze’ev Ben Aryeh, som tidligere skal ha gjort Lieberman en personlig tjeneste.

Danny Ayalon (Foto: Wikipedia)
Danny Ayalon (Foto: Wikipedia)

Aktoratet mener Ben Aryeh avslørte detaljer i 2008, rundt en topphemmelig korrupsjonsetterforskning mot Lieberman. Hans tidligere kollega i utenriksdepartementet, viseutenriksminister Danny Ayalon, har allerede vitnet imot ham. En viktig del av vitnemålet onsdag blir derfor å så tvil rundt sistnevntes troverdighet, melder Times of Israel.

Blir Israel Beiteinu-lederen frikjent vil han gjenoppta utenriksministervervet, som for øyeblikket er under statsminister Benjamin Netanyahus kontroll. Men dersom han blir dømt, vil han også etter all sannsynlighet bli nødt til å trekke seg fra Knesset og som partileder.

Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise