– Fred avhenger av at palestinerne aksepterer Israel

Den amerikansk-jødiske sangeren Barbara Streisand (f.v.), USAs tidligere president Bill Clinton, Israels president Shimon Peres og statsminister Benjamin Netanyahu, under Peres' 90-årsmarkering. (Foto: GPO, flickr.com)
Den amerikansk-jødiske sangeren Barbara Streisand (f.v.), USAs tidligere president Bill Clinton, Israels president Shimon Peres og statsminister Benjamin Netanyahu, under Peres' 90-årsmarkering. (Foto: GPO, flickr.com)

PAs manglende vilje til å akseptere Israels rett til å eksistere, er selve roten av det israelsk-palestinske problemet, uttrykte statsminister Benjamin Netanyahu torsdag. Han var foredragsholder på president Shimon Peres’ fredskonferanse “Morgendagen” i Jerusalem.

– Den eneste måten å få en slutt på forhandlingene, er ved å begynne dem. Vi er klare til å forhandle uten forhåndskrav umiddelbart. Vi er kun 15 minutter fra Ramallah. Det er ingen verdens grunn til at vi ikke kan forhandle, sa han.

– Når alt kommer til alt er det palestinernes villighet til å akseptere det jødiske folks rett til å bo i sitt gamle hjemland, som vil være avgjørende for fredsforhandlingenes suksess, fortsatte den israelske statsministeren ifølge Jerusalem Post.

President Peres fyller 90 år og har fått en egen konferanse til sin ære, med mange interessante nasjonale og internasjonale foredragsholdere.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag