Netanyahu tapte maktkamp i Likud

De to Likud-politikerne Danny Danon og Ze'ev Elkin vant hvert sitt respektive partivalg i Likud. Det på tross av statsminister Benjamin Netanyahus (bildet) ønsker.
Statsminister Benjamin Netanyahu kan være i ferd med å miste grepet over sitt eget parti. (Foto: Dave Bender, Jewish Agency for Israel)
Statsminister Benjamin Netanyahu kan være i ferd med å miste grepet over sitt eget parti. (Foto: Dave Bender, Jewish Agency for Israel)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Viseforsvarsminister Danny Danon (Foto: Wikipedia)
Viseforsvarsminister Danny Danon (Foto: Wikipedia)

Viseforsvarsminister Danny Danon har blitt Likuds nye formann i Sentralkomiteen, mens viseutenriksminister Ze’ev Elkin har blitt generalsekretær. Det ble resultatet i det interne partivalget denne helgen, avslører Times of Israel.

Begge de unge politikerne tilhører høyresiden i Likud og var ikke ønsket i noen lederstilling av statsminister Benjamin Netanyahu. Faktisk måtte sistnevnte trekke seg fra valget av sentralkomitéformann denne uken, siden målinger viste at han kom til å tape med stor margin.

Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)
Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)

Med dette resultatet tar partiet nye skritt mot høyre og minsker Netanyahus makt og kontroll i partiet. 80 prosent av sentralkomiteens 3.600 medlemmer avga sin stemme ved dette valget.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise