Både israelere og palestinere flest ønsker fred

En av de siste gangene PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu møttes, var i Det hvite hus i Washington, september 2010. F.v. Abbas, Midtøsten-kvartettens utsending Tony Blair (bak Abbas), tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, Netanyahu og USAs president Barack Obama. (Foto: Wikipedia)
En av de siste gangene PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu møttes, var i Det hvite hus i Washington, september 2010. F.v. Abbas, Midtøsten-kvartettens utsending Tony Blair (bak Abbas), tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, Netanyahu og USAs president Barack Obama. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Nærmere to-tredeler (62 prosent) av den israelske befolkningen ønsker en fredsløsning med palestinerne, en løsning som innebærer opprettelsen av en uavhengig palestinsk stat. 33 prosent er imot. På palestinsk side er 53 prosent for en slik løsning, mens 46 prosent er imot.

Tallene kommer fram i en ny spørreundersøkelse som er gjennomført av Truman-instituttet på Det hebraiske universitet i Jerusalem og Palestinian Center for Policy and Survey Research på Vestbredden.

Begge sider av konflikten er omtrent like skeptiske til om en løsning vil finne sted innen de neste fem årene, på tross av USAs diplomatiske forsøk på å gjenopplive fredsprosessen. 68 prosent av israelerne og 69 prosent av palestinerne tror ikke dette kommer til å skje. 58 prosent av palestinerne tror også det allerede er for sent å få på plass en tostatsløsning.

I tillegg er begge parter skeptiske til en “enstatsløsning”, som innebærer “én stat for to folk”. Henholdsvis 69 prosent av palestinerne og 63 prosent av israelerne er imot dette.

Interessant nok har den israelske folkeholdningen til bosetningene beveget seg mot venstre, på tross av at den israelske regjeringen har beveget seg mot høyre i dette spørsmålet etter valget. Rett over halvparten av de spurte israelerne mener bosetningene er det største hinderet mot fred, mens 74 prosent av palestinerne deler den oppfatningen.

Feilmarginen for meningsmålingen var 3 prosent på palestinsk side og 4,5 prosent på israelsk side.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag