Steinitz kastet ut av regjeringsmøte

Krangel under et regjeringsmøte mellom finansminister Yair Lapid og hans forgjenger Yuval Steinitz (bildet), førte til at Benjamin Netanyahu måtte kaste sistnevnte ut.
Israels minister med ansvar for internasjonale saker og sikkerhet, Yuval Steinitz. (Foto: Israels finansdepartement, flickr.com)
Israels minister med ansvar for internasjonale saker og sikkerhet, Yuval Steinitz. (Foto: Israels finansdepartement, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Finansminister Yair Lapid (Yesh Atid) og etterretningsminister Yuval Steinitz (Likud) har kranglet seg i mellom siden valget i vinter. Israel var nærmere 60 milliarder kroner i underskudd på statsbudsjettet i fjor. Lapid gav den daværende finansministeren og en av Netanyahus nærmeste venner skylden.

Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid, Facebook.com)

Steinitz på sin side hevder det var de sosiale protestene i Israel, sommeren 2011, som var årsaken. Israelere som protesterte krevde bedre lønnsvilkår, bedre velferdsordninger og et lovverk som styrker konkurransen, i en økonomi som sitter på noen få investorers hender. Det var mange av disse misfornøyde velgerne på høyresiden, som stemte Yesh Atid i valget.

Ifølge Kanal 2 havnet de to politikerne i en krangel, da Steinitz ble invitert til et regjeringsmøte i sikkerhetsledelsen, for å drøfte kutt i forsvarsbudsjettet. Da møtet gikk over til å drøfte den mulige fredsprosessen med palestinerne, krevde Lapid at sin forgjenger forlot rommet. Steinitz er ikke medlem av regjeringens sikkerhetsledelse, men nektet likevel å gå.

Da henvendte Yesh Atid-lederen seg til Benjamin Netanyahu.

– Statsminister, en avtale er en avtale, reguleringer er reguleringer.

Netanyahu ble deretter tvunget til å be en kraftig provosert Steinitz om å gå ut av rommet.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise