Netanyahu aksepterer svært begrenset bosetningsbygging

Statsminister Benjamin Netanyahu vil søndag legge fram den israelske regjeringen, et forslag for å få på plass igjen forhandlinger med PA. Planen inkluderer nesten total byggestans i bosetningene.

Far og barn innegjerdet i en israelsk bosetning på Vestbreddet. (Illustrasjon: Rusty Stewart, flickr.com)
Far og barn innegjerdet i en israelsk bosetning på Vestbreddet. (Illustrasjon: Rusty Stewart, flickr.com)

Netanyahu skal ha strukket seg langt for å komme PAs krav om full byggestans i bosetningene under fredsforhandlingene i møte. Statsministeren skal ha gått med på å begrense byggingen til maks 1.000 boliger under fredsforhandlingene, hvor de aller fleste vil skje inne i de store bosetningsblokkene.

Planen hans skal legges fram for den israelske regjeringen på søndag, for avstemning. Først og fremst vil byggebegrensningen gjelde for de neste to månedene, men kan bli utvidet dersom forhandlingene forlenges.

Benjamin Netanyahu vil også presentere en plan for å frigjøre palestinske fanger for regjeringen på søndag, rapporterer Times of Israel, samt spørsmålet om en folkeavstemning rundt en endelig fredsavtale.

Forrige artikkel– Forhandlinger avhengig av fangefrigjøring
Neste artikkelEn lov som tvinger ultraortodokse til militærtjeneste
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no