Netanyahu aksepterer svært begrenset bosetningsbygging

Statsminister Benjamin Netanyahu vil søndag legge fram den israelske regjeringen, et forslag for å få på plass igjen forhandlinger med PA. Planen inkluderer nesten total byggestans i bosetningene.
Far og barn innegjerdet i en israelsk bosetning på Vestbreddet. (Illustrasjon: Rusty Stewart, flickr.com)
Far og barn innegjerdet i en israelsk bosetning på Vestbreddet. (Illustrasjon: Rusty Stewart, flickr.com)

Netanyahu skal ha strukket seg langt for å komme PAs krav om full byggestans i bosetningene under fredsforhandlingene i møte. Statsministeren skal ha gått med på å begrense byggingen til maks 1.000 boliger under fredsforhandlingene, hvor de aller fleste vil skje inne i de store bosetningsblokkene.

Planen hans skal legges fram for den israelske regjeringen på søndag, for avstemning. Først og fremst vil byggebegrensningen gjelde for de neste to månedene, men kan bli utvidet dersom forhandlingene forlenges.

Benjamin Netanyahu vil også presentere en plan for å frigjøre palestinske fanger for regjeringen på søndag, rapporterer Times of Israel, samt spørsmålet om en folkeavstemning rundt en endelig fredsavtale.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise