Home Økonomi – Et budsjett for de rike

– Et budsjett for de rike

Hele mandagen i Knesset gikk til å diskutere Israels statsbudsjett, som opposisjonen mener kun hjelper de rike og gjør livet surt for middelklassen.

Opposisjonsleder Shelly Yachimovich (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Opposisjonsleder Shelly Yachimovich (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)

Finansminister Yair Lapid har hatt en vanskelig jobb med å sy sammen statsbudsjettet for de to neste årene, kanskje mest på underskuddet fra 2012 på 60 milliarder kroner. Onsdag vil trolig voteringsrundene være over og Israel vil endelig ha et statsbudsjett for inneværende år og 2014. Fredag tar Knesset sommerferie. Så dersom ikke budsjettet vedtas innen da, vil hele nasjonalforsamlingen bli oppløst, forklarer Yedioth Aharonoth.

– Jeg ønsker meg et budsjett som gir, gir og gir. Gir til sentrum og periferien, til unge og gamle, å senke personbeskatningen til 2 prosent og slette merverdiavgiften, å gi hver arbeider en bil og enhver familie et fly. Nå som vi er ferdig med fantasiverden, kan vi gå tilbake til den virkelige verden. Et virkelig budsjett må komme seg gjennom et virkelig Knesset, forklarte Lapid til de mange skeptiske opposisjonspolitikerne.

Han sa at underskuddet på budsjettet fra i fjor er nødt til å slettes umiddelbart, for at det ikke skal bygge seg opp gradvis år for år.

Arbeiderpartiets Eitan Cabel reagerte sterkt på kommentarene fra Lapid og spilte på finansministerens manglende erfaring. Før han ledet Yesh Atid til å bli nest største parti i årets valg, var Lapid et fjernsynsanker for Kanal 2.

– Dette viser at du ikke forstår virkeligheten. Hvor bodde du før, egentlig? I fantasiverden? Når så du lyset? Når forstod du at alt du kjempet for under valgkampen bare var meningsløst?

Cabels partileder og opposisjonsleder Shelly Yachimovich, sammenliknet budsjettet med da nåværende statsminister Benjamin Netanyahu var finansminister for ti år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når jeg forstod for første gang hvordan Lapids budsjett ser ut, fikk jeg et sterkt deja vu. Jeg husket en annen finansminister, som trodde at dersom vi gir de rike mye – og svært mye – så ville ting bli bedre. Netanyahus valgkampanje mislyktes med å overbevise middelklassen. Konklusjon: En ny kampanje trengs, med en ny mann (underforstått: Lapid) til å legge den fram. En med fjernsynserfaring, en som har gjennomført kampanjer tidligere og ikke har problemer med å selge noe som helst, hevdet hun.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart