Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Budsjett vedtatt etter 15 timers maratondebatt

Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Opposisjonen fikk gjennom sin "filibuster" i Knesset, sikret seg et kompromiss med regjeringen om statsbudsjettet.

Etter en 15 timers debatt i Knesset og 4.700 innvendinger mot finansminister Yair Lapids statsbudsjett for 2013-2014, endte det hele med en løsning natt til tirsdag. Budsjettet ble vedtatt med 58 mot 43 stemmer, etter at statsminister Benjamin Netanyahu inngikk et kompromiss med opposisjonen, rapporterer Times of Israel.

Budsjettforslaget er svært kontroversielt i Israel, siden det øker inntektsskatten med én og to prosent, samt senker barnebidragene. Regjeringen har måttet spare inn et underskudd fra 2012 på nesten 60 milliarder kroner. Alt dette måtte på plass innen Knesset tar sommerferie til fredag, for å unngå at nasjonalforsamlingen skulle bil oppløst og tvunget israelerne til nyvalg.

Det 600 milliarder kroner store budsjettet måtte gjennom en runde med kompromisser med opposisjonen, som ofte skjer i israelsk politikk. I likhet med slik filibusterloven fungerte i det amerikanske Senatet tidligere, kan opposisjonen blokkere avstemningen av vedtak de er imot ved å bruke så lang taletid de vil.

For å unngå nyvalg, som kunne blitt resultatet i Israel denne gangen, valgte regjeringen å gi etter for enkelte av opposisjonens krav. Heller ikke opposisjonen er for øyeblikket interessert i en ny valgprosess, siden de ønsker å stille seg bak fredsprosessen og mener regjeringspartiene bare taper troverdighet med den haltende tilstanden Israels økonomi nå er i.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart