Fortsatt stor skepsis i Israel

Fire av fem israelske jøder mener det er små sjanser for at fredsforhandlingene blir vellykkede.

Statsminister Benjamin Netanyahu, USAs forrige utenriksminister Hillary Clinton og PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: U.S. Department of State, flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu, USAs forrige utenriksminister Hillary Clinton og PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: U.S. Department of State, flickr.com)

Den første månedlige “Fredsindeksen” fra Israel Democracy Institute og Universitetet i Tel Aviv etter at samtalene med PA er gjenopptatt viser at skepsisen forblir stor blant israelere flest.

Bare 18 prosent av den israelsk-jødiske befolkningen mener at forhandlingene har stor sjanse for å lykkes, mens 79 prosent mener de samme sjansene er svært små. Blant araberne er tallene svært annerledes. 47 prosent er positive, mens 41 prosent er pessimistiske til hva samtalene kan føre til.

Både israelske arabere (58 prosent) og jøder (63 prosent) mener imidlertid at den israelske regjeringen virkelig ønsker forhandlinger med palestinerne. Men i synet på PA er de igjen delt. 85 prosent av araberne tror de virkelig er interessert i forhandlinger, mens kun 29 prosent av jødene er enige, rapporter Jerusalem Post.

Forrige artikkelNå får han lov til å fornærme presidenten
Neste artikkel– Israel burde kutte alle bånd til EU
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no