Vil bruke 750 millioner på å få ultra-ortodokse i jobb

Handelsdepartementet har satt i gang en femårsplan for å få ultra-ortodokse menn ut i arbeidslivet.
Ultra-ortodokse ved Vestmuren (Illustrasjon: Foucault in Exile, flickr.com)
Ultra-ortodokse ved Vestmuren (Illustrasjon: Foucault in Exile, flickr.com)

Diskriminering fra arbeidsgiversiden og et høyt antall ultra-ortodokse bibelskolestudenter på statsstipend har ført til at kun 45 prosent av ultra-ortodokse menn i dag er i arbeid. Men handelsdepartementet ønsker å bruke 750 millioner over fem år på å endre dette.

Arbeidsgiver- og arbeidstakerforeningene i Israel har allerede sagt at de vil samarbeide for å integrere flere ultra-ortodokse menn i arbeidslivet. Det vil bidra til sårt trengte skatteinntekter og en bedre levestandard for en av de fattigste minoritetene i Israel.

– Spørsmålet om ultra-ortodokse i arbeidslivet er et akutt problem for Israel. Den kritiske dynamikken her er fattigdom. Mennesker som nå mangler økonomiske midler til å kunne studere Torahen fra morgen til kveld, vil gå for å få seg jobb på egenhånd. Krigen og politikken er over. Å få ultra-ortodokse inn i arbeidslivet er noe vi ønsker velkommen og vi trenger å starte arbeidet, forklarer handelsminister Naftali Bennett.

Han forklarer til Ha’aretz at Israel vil opprette en rekke arbeidssentre rundt i landet, en internettside og et telefonnummer som ultra-ortodokse kan søke informasjon om hvilken kompetanse som trengs i samfunnet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise