Vil bruke 750 millioner på å få ultra-ortodokse i jobb

Handelsdepartementet har satt i gang en femårsplan for å få ultra-ortodokse menn ut i arbeidslivet.

Ultra-ortodokse ved Vestmuren (Illustrasjon: Foucault in Exile, flickr.com)
Ultra-ortodokse ved Vestmuren (Illustrasjon: Foucault in Exile, flickr.com)

Diskriminering fra arbeidsgiversiden og et høyt antall ultra-ortodokse bibelskolestudenter på statsstipend har ført til at kun 45 prosent av ultra-ortodokse menn i dag er i arbeid. Men handelsdepartementet ønsker å bruke 750 millioner over fem år på å endre dette.

Arbeidsgiver- og arbeidstakerforeningene i Israel har allerede sagt at de vil samarbeide for å integrere flere ultra-ortodokse menn i arbeidslivet. Det vil bidra til sårt trengte skatteinntekter og en bedre levestandard for en av de fattigste minoritetene i Israel.

– Spørsmålet om ultra-ortodokse i arbeidslivet er et akutt problem for Israel. Den kritiske dynamikken her er fattigdom. Mennesker som nå mangler økonomiske midler til å kunne studere Torahen fra morgen til kveld, vil gå for å få seg jobb på egenhånd. Krigen og politikken er over. Å få ultra-ortodokse inn i arbeidslivet er noe vi ønsker velkommen og vi trenger å starte arbeidet, forklarer handelsminister Naftali Bennett.

Han forklarer til Ha’aretz at Israel vil opprette en rekke arbeidssentre rundt i landet, en internettside og et telefonnummer som ultra-ortodokse kan søke informasjon om hvilken kompetanse som trengs i samfunnet.

Forrige artikkelRask vekst i antallet arabiske kristne i IDF
Neste artikkelFire soldater skadet ved grensen til Libanon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no