6 av 10 jøder imot stor tilbaketrekning

Ifølge en fersk undersøkelse er 63 prosent av de israelske jødene imot en stor tilbaketrekning fra Vestbredden. Men nesten like mange støtter forhandlingene med PA.

63 prosent av Israels jøder sier der imot en større tilbaketrekning fra Vestbredden, hvor Israel beholder kontrollen over minst tre av de store bosetningsblokkene og gir landbytte til en palestinsk stat, viser tall fra Israel Democracy Institute og Tel Aviv University (gjengitt av Times of Israel).

Til tross for dette, sier 61 prosent av de samme deltakerne at de er positive til fredsforhandlingene. I en undersøkelse fra forrige måned svarte 62 prosent av Israels totale befolkning, at de er for en fredsløsning med PA.

De ferske tallene viser at araberne er mer positive til om det er mulig å få på plass noen avtale, under de nåværende forhandlingsrundene. Kun 18 prosent av israelske jøder mener mulighetene er store, mens 47 prosent av israelske arabere.

62 prosent av jødene og 72 prosent av araberne er enige i Netanyahu-regjeringens beslutning om å la folket stemme over alle permanente avtaler med PA, gjennom folkeavstemning.

Forrige artikkelKunstig kjøtt fascinerer verdens jøder
Neste artikkelHatnua krever gradvis heving av sperregrensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no