Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Høyesterett avviste fangebegjæring

Høyesterett mener frigjøringen av 26 palestinske fanger er et diplomatisk spørsmål og derfor ikke en juridisk sak de kan blande seg inn i.

Ifølge Høyesterett har fangefrigjøringer blitt bragt fram for domstolen i så mange tilfeller tidligere under liknende omstendigheter, uten at de har omgjort beslutningen de gangene. Derfor mente de at det heller ikke fantes grunnlag i denne saken for å tenke annerledes, opplyser Times of Israel.

– Vi ser ingen grunn til å vike fra rettens beslutninger i disse tilfellene. Det er ingen tvil om at dette er en vanskelig og sensitiv sak. Våre hjerter står sammen med familiene. Vi er sikker på at de som tok beslutningen [om å frigjøre fanger] gjorde det med et tungt hjerte, mens de samtidig tok hensyn til de frarøvede familienes situasjon, skrev de i domsavsigelsen.

Familiene til ofrene av de 26 fangenes terrorhandlinger, ba Høyesterett om å midlertidig stanse fangefrigjøringen. Men en kvinne som mistet sin 84 år gammel far, da han ble myrdet av Farah Saleh al-Rimahi på begynnelsen av 90-tallet, tenker annerledes. Eida Kinstler ønsker å se at fangene settes fri, fordi det fremmer forhandlingene med palestinerne.

– Det er ikke bare det rette å gjøre. Det er en plikt. Vi er nødt å separere følelsene våre fra politikken, hevder Kinstler.

Til sammen skal 104 palestinske fanger som ble fengslet før Oslo-avtalene, slippes fri på ulike stadier i fredsprosessen. Men det avhenger av framgangen og samarbeidsviljen til PA.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart