Yair Lapid er årets mest skuffende politiker

Finansminister Yair Lapid snakker til en gruppe studenter (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid snakker til en gruppe studenter (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)

Under seks måneder etter at Yair Lapid ble konge i Knesset-valget, svarer 63 prosent i en Ma’ariv-undersøkelseat han er Israels mest skuffende politiker.

– Det var et åpent spørsmål og folket trakk umiddelbart fram hans navn, nesten uten å nøle, skrev avisen.

Hele 80 prosent av de 515 respondentene svarte at regjeringen ikke klarer å gjøre noe med de økende leve- og bokostnadene i Israel. Yair Lapid er finansminister i denne regjeringen, som er en tøff og lite takknemlig jobb. Forrige regjering førte landet mot en gigantsprekk på fjorårets statsbudsjett, på over 50 milliarder kroner. I løpet av de to neste årene forsøker Lapid, gjennom især skatte- og avgiftsøkninger, å betale ned underskuddet så raskt som mulig.

Andreplass på “skuffelsesbarometeret” inntok statsminister Benjamin Netanyahu med 15 prosent av stemmene, mens handelsminister Naftali Bennett knep tredjeplassen med 8 prosent og opposisjonsleder Shelly Yachimovich fjerde med 6 prosent.

Klart mest populær blant politikerne var utdanningsminister Shai Piron, som er i ferd med å gjennomføre reformer i det ultra-ortodokse skolesystemet, med 24 prosent oppslutning.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag