Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Yair Lapid er årets mest skuffende politiker

Finansminister Yair Lapid snakker til en gruppe studenter (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Finansminister Yair Lapid snakker til en gruppe studenter (Foto: Yair Lapid - יאיר לפיד, Facebook.com)
Få politikere var mer populære i valgkampen enn finansminister Yair Lapid og ingen er mer upopulære i dag, viser en fersk meningsmåling.

Under seks måneder etter at Yair Lapid ble konge i Knesset-valget, svarer 63 prosent i en Ma’ariv-undersøkelseat han er Israels mest skuffende politiker.

– Det var et åpent spørsmål og folket trakk umiddelbart fram hans navn, nesten uten å nøle, skrev avisen.

Hele 80 prosent av de 515 respondentene svarte at regjeringen ikke klarer å gjøre noe med de økende leve- og bokostnadene i Israel. Yair Lapid er finansminister i denne regjeringen, som er en tøff og lite takknemlig jobb. Forrige regjering førte landet mot en gigantsprekk på fjorårets statsbudsjett, på over 50 milliarder kroner. I løpet av de to neste årene forsøker Lapid, gjennom især skatte- og avgiftsøkninger, å betale ned underskuddet så raskt som mulig.

Andreplass på «skuffelsesbarometeret» inntok statsminister Benjamin Netanyahu med 15 prosent av stemmene, mens handelsminister Naftali Bennett knep tredjeplassen med 8 prosent og opposisjonsleder Shelly Yachimovich fjerde med 6 prosent.

Klart mest populær blant politikerne var utdanningsminister Shai Piron, som er i ferd med å gjennomføre reformer i det ultra-ortodokse skolesystemet, med 24 prosent oppslutning.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart