– Det jødiske folk står samlet i enhet

Statsminister Benjamin Netanyahu holdt sin nyttårstale på israelsk fjernsyn i går kveld. Den jødiske verden fikk også lykkeønskninger fra svært uventet hold.

Statsminister Benjamin Netanyahu holder sin nyttårstale til den jødiske verden (Foto: Skjermdump fra IsraeliPM, YouTube.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu holder sin nyttårstale til den jødiske verden (Foto: Skjermdump fra IsraeliPM, YouTube.com)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Et nytt jødisk år er i gang i Israel. Som i Norge rundt vår egen feiring, holder statsministeren hvert år sin årlige nyttårstale. I går kveld talte Benjamin Netanyahu til den jødiske verden om Israels styrke og om styrken til det jødiske folk gjennom enhet.

– Det er ingen tvil om at de jødiske samfunn rundt fordi i verden vil fortsette å stå sammen med Israel, akkurat som Israel vil fortsette å være der for det jødiske folk over hele verden. […] Jødisk enhet er en stor del av vår kollektive styrke, sa Israels statsminister.

Men Netanyahu nevnte også de truslene som truer Israel. Han lovet at landet vil “handle med besluttsomhet”, dersom de blir tvunget inn i den syriske borgerkrigen. Han gjentok også hvilken trussel iranernes planer om å utvikle atomvåpen utgjør for israelerne.

– Vi kan ikke tillate at verdens farligste regime skaffer seg verdens farligste våpen. De må stanses, sa Netanyahu.

Netanyahu vendte til slutt tilbake til hvordan det jødiske folk er sterke, “fordi vi står samlet i enhet”.

– Sammen kan vi fortsette å oppnå store ting for det jødiske folk og for verden. […] Shana tova umetuka. Det betyr et godt nyttår og et nydelig nyttår. Jeg håper du får begge.

Se nyttårstalen her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ay42HCyifh0[/youtube]

“Godt nyttår” fra Iran
I går kveld publiserte også Irans nyvalgte president Hassan Rouhani sine nyttårsønsker, på det som Ha’aretz mener er en av hans offisielle Twitter-kontoer.

– Nå som solen går ned her i #Teheran ønsker jeg alle jøder, særlig iranske jøder, en velsignet Rosh Hashana, står det i meldingen.

 

Lykkeønskninger for det nye jødiske året fra Irans president Hassan Rouhani (Foto: Skjermdump fra @HassanRouhani, Twitter.com)
Lykkeønskninger for det nye jødiske året fra Irans president Hassan Rouhani (Foto: Skjermdump fra @HassanRouhani, Twitter.com)

Under den iranske valgkampen tidligere i år, kritiserte den noe mer moderate Rouhani sin forgjenger Mahmoud Ahmadinejad, for sin “hatretorikk” mot jøder (PS: Det viste seg senere at Twitter-kontoen muligens ikke tilhørte Rouhani. Sjekk bunnen av denne artikkelen).

Også Norges utenriksminister Espen Barth Eide sendte ut en jødisk nyttårshilsen på Twitter 4. september.
Også Norges utenriksminister Espen Barth Eide sendte ut en jødisk nyttårshilsen på Twitter 4. september.
Forrige artikkelYair Lapid er årets mest skuffende politiker
Neste artikkelIsraelsk debutroman kommer på norsk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -