– Israel har rett til å ta seg av Iran

Skulle atomforhandlinger med Iran bryte sammen, forbeholder Israel seg retten til å gå til militæraksjon mot landet, sier Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi.
Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: The Israel Project, flickr.com)

I et intervju med Israel Radio, delvis gjengitt i Times of Israel, forklarte den rutinerte politikeren at det kan bli nødvendig for Israel å gå til aksjon mot Irans atomprogram, dersom ikke vetomaktene i Sikkerhetsrådet, EU og Tyskland kommer fram til en avtale.

– Obama vet at taler må avsluttes og at dersom ingen virkelig løsning blir funnet i atomkonfliktene, vil Israel ta de nødvendige steg for å å forsvare seg selv. Et militært svar er definitivt fortsatt aktuelt, sa Hanegbi.

I stedet for å bremse sanksjonene, slik Iran nå ber verden gjøre, ønsker Hanegbi å trappe dem opp.

– Sanksjonene har påvirket iranerne svært mye. De forsøker nå å smile for å få lettet på dem. Vi burde fortelle dem at tidspunktet nå er inne for mer press, fordi vi forstår at sanksjonene var mer effektive enn det vi hadde håpet. Det er dette [statsminister Benjamin] Netanyahu har sagt, og som jeg regner med han vil si i sin tale til FNs generalforsamling, forklarte Hanegbi.

Den samme israelske nettavisen skriver en sak lørdag om ulike rykter i israelsk presse, rundt det antatte atomvåpenprogrammet til Iran. En avis siterte en anonym kilde i det israelske regjeringsapparatet, som hevdet at Teheran allerede har produsert én bombe. Men Israels ledende analytiker på arabiske saker i Kanal 2, Ehud Yaari, hevder imidlertid at Iran er «en eller to måneder unna» å være en atomvåpenmakt, men sier også at det kan dreie seg om så lite som «to til tre uker».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise