– Israel har rett til å ta seg av Iran

Skulle atomforhandlinger med Iran bryte sammen, forbeholder Israel seg retten til å gå til militæraksjon mot landet, sier Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi.

Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi (Foto: The Israel Project, flickr.com)

I et intervju med Israel Radio, delvis gjengitt i Times of Israel, forklarte den rutinerte politikeren at det kan bli nødvendig for Israel å gå til aksjon mot Irans atomprogram, dersom ikke vetomaktene i Sikkerhetsrådet, EU og Tyskland kommer fram til en avtale.

– Obama vet at taler må avsluttes og at dersom ingen virkelig løsning blir funnet i atomkonfliktene, vil Israel ta de nødvendige steg for å å forsvare seg selv. Et militært svar er definitivt fortsatt aktuelt, sa Hanegbi.

I stedet for å bremse sanksjonene, slik Iran nå ber verden gjøre, ønsker Hanegbi å trappe dem opp.

– Sanksjonene har påvirket iranerne svært mye. De forsøker nå å smile for å få lettet på dem. Vi burde fortelle dem at tidspunktet nå er inne for mer press, fordi vi forstår at sanksjonene var mer effektive enn det vi hadde håpet. Det er dette [statsminister Benjamin] Netanyahu har sagt, og som jeg regner med han vil si i sin tale til FNs generalforsamling, forklarte Hanegbi.

Den samme israelske nettavisen skriver en sak lørdag om ulike rykter i israelsk presse, rundt det antatte atomvåpenprogrammet til Iran. En avis siterte en anonym kilde i det israelske regjeringsapparatet, som hevdet at Teheran allerede har produsert én bombe. Men Israels ledende analytiker på arabiske saker i Kanal 2, Ehud Yaari, hevder imidlertid at Iran er “en eller to måneder unna” å være en atomvåpenmakt, men sier også at det kan dreie seg om så lite som “to til tre uker”.

Forrige artikkelKnesset-møte ved Auschwitz
Neste artikkelSe lanseringen av Halvmåne og hakekors
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no