Shas’ religiøse leder alvorlig syk

Rabbiner Ovadia Yosef, Shas-bevegelsens religiøse leder, er innlagt på Hadassah-sykehuset med alvorlige helseproblemer.

Bilde fra 2007 av rabbiner og religiøs leder for Shas-bevegelsen, Ovadia Yosef. (Foto: Wikimedia Commons)
Bilde fra 2007 av rabbiner og religiøs leder for Shas-bevegelsen, Ovadia Yosef. (Foto: Wikimedia Commons)

På mandag ble Yosef innlagt, etter at organene hans har sluttet å fungere, inkludert leveren og nyrene. Professor og lege Dan Gilon, som behandler Shas’ religiøse leder, melder at det er få forbedringer å spore.

– Helligdagen passerte uten at rabbineren opplevde noen betydelige endringer [i helsen]. Situasjonen hans er svært alvorlig, men likevel stabil. […] Mulighetene for en stor forbedring er svært usannsynlig. Kombinasjonen av sykdommer som er tilstede i kroppen hans, alderen og problemene som begynte tidligere denne uken, utgjør en vedvarende fare. […] Enhver liten forbedring er bra, men enhver liten forverring kan være svært negativt, forklarer han til Ha’aretz.

Shas' partileder Aryeh Deri (Foto: Wikimedia Commons)
Shas' partileder Aryeh Deri (Foto: Wikimedia Commons)

Alle Yosefs fire sønner har tilbragt dagene ved sin fars sykeseng på Hadassah, sammen med partileder i Shas, Aryeh Deri. Ovadia Yosef, som tidligere har vært sjefsrabbiner i Israel for sefardi-jødene, ble født i Irak i 1923.

Forrige artikkelKvinnene i Det tredje riket
Neste artikkelKnesset-møte ved Auschwitz
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no