Shas’ religiøse leder alvorlig syk

Rabbiner Ovadia Yosef, Shas-bevegelsens religiøse leder, er innlagt på Hadassah-sykehuset med alvorlige helseproblemer.
Bilde fra 2007 av rabbiner og religiøs leder for Shas-bevegelsen, Ovadia Yosef. (Foto: Wikimedia Commons)
Bilde fra 2007 av rabbiner og religiøs leder for Shas-bevegelsen, Ovadia Yosef. (Foto: Wikimedia Commons)

På mandag ble Yosef innlagt, etter at organene hans har sluttet å fungere, inkludert leveren og nyrene. Professor og lege Dan Gilon, som behandler Shas’ religiøse leder, melder at det er få forbedringer å spore.

– Helligdagen passerte uten at rabbineren opplevde noen betydelige endringer [i helsen]. Situasjonen hans er svært alvorlig, men likevel stabil. […] Mulighetene for en stor forbedring er svært usannsynlig. Kombinasjonen av sykdommer som er tilstede i kroppen hans, alderen og problemene som begynte tidligere denne uken, utgjør en vedvarende fare. […] Enhver liten forbedring er bra, men enhver liten forverring kan være svært negativt, forklarer han til Ha’aretz.

Shas' partileder Aryeh Deri (Foto: Wikimedia Commons)
Shas' partileder Aryeh Deri (Foto: Wikimedia Commons)

Alle Yosefs fire sønner har tilbragt dagene ved sin fars sykeseng på Hadassah, sammen med partileder i Shas, Aryeh Deri. Ovadia Yosef, som tidligere har vært sjefsrabbiner i Israel for sefardi-jødene, ble født i Irak i 1923.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise