Shas-leder ved bevissthet

Den alvorlig syke rabbineren Ovadia Yosef har fått tilbake bevisstheten. Men tilstanden er fortsatt kritisk, opplyser legen hans.

Hadassah-sykehuset på Mount Scopus. (Foto: zeevveez, flickr.com)
Hadassah-sykehuset på Mount Scopus. (Foto: zeevveez, flickr.com)
Shas' religiøse leder, rabbiner Ovadia Yosef (Foto: Wikimedia Commons)
Shas' religiøse leder, rabbiner Ovadia Yosef (Foto: Wikimedia Commons)

Rabbiner Ovadia Yosef ble innlagt på Hadassah-sykehuset i Jerusalem sist mandag med organsvikt. Etter over én uke i koma gjenvant rabbiner Ovadia Yosef bevisstheten onsdag morgen. Tilstanden er fortsatt så alvorlig at 93-åringen ikke kobles av respiratoren.

– I forhold til tidligere dager ser vi forbedringer. Det som utmerker seg mest er graden av våkenhet hos rabbineren. Faktisk er han ved full bevissthet, forklarer hans lege Dan Gilon, som også forteller at medisindosene har blitt kraftig redusert.

Yosef er Shas-bevegelsens religiøse leder og har tidligere vært sjefsrabbiner i Israel for sefardi-jødene. Han har vært innlagt på sykehus en rekke ganger de siste månedene for ulike helseproblemer, forklarer Times of Israel.

Forrige artikkelParlamentet i Iran stiller seg bak ny linje
Neste artikkelIrans sjef for cyberkrig skutt og drept
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no